Dieną be automobilio – neeilinė dovana kauniečiams

  • Teksto dydis:

Šį penktadienį kauniečiai sulauks neeilinės dovanos – važiuoti viešuoju transportu bus galima nemokamai. Kaunas jungiasi prie tarptautinės akcijos „Diena be automobilio“ ir visiems miestiečiams siūlo nemokamai išmėginti miesto autobusus ir troleibusus.

„Siekiame, kad kuo daugiau kauniečių į darbą vyktų visuomeniniu transportu, ypač tie, kurių kelionės tikslas – miesto centras. Nuėmus transporto „krūvį“ nuo centro, mieste ženkliai sumažėtų eismo spūsčių“, - pabrėžė Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisijos pirmininkas Rimantas Mikaitis.

Siekiame, kad kuo daugiau kauniečių į darbą vyktų visuomeniniu transportu, ypač tie, kurių kelionės tikslas – miesto centras.

Akcijos „Diena be automobilio“ tikslas - atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto įtaką aplinkai ir žmonių sveikatai. Gyventojai raginami bent šią dieną atsisakyti privataus motorinio transporto, ieškoti kitokių susisiekimo būdų: eiti pėsčiomis, važiuoti dviračiu ar viešuoju transportu.

Pasak R. Mikaičio, praėjusiais metais vykdyta akcija buvo orientuota į automobilių vairuotojus, kurie viešuoju transportu nemokamai keliavo pateikę savo automobilio techninį pasą.

„Pernai galimybe nemokamai naudotis viešuoju transportu pasinaudojo apie 2000 kauniečių. Šios akcijos metu sulaukėme pastabų iš miesto gyventojų, jog dauguma vairuotojų automobilyje važiuoja ne vieni, bet su šeima, todėl negalėjo pasinaudoti akcija. Patobulinome sąlygas ir dabar važiuoti galės visi norintys“, - aiškino R. Mikaitis.

Šiuo metu tarptautinė ekspertų komanda tiria Kauno miesto gyventojų kelionių įpročius ir per vienerius metus parengs Kauno miesto Darnaus judumo planą. Analizę atlikę ekspertai pasiūlys efektyviausias priemonės, kurios galėtų paskatinti miesto gyventojus atsisakyti automobilių.

Pirmą kartą akcija „Mieste – be savo automobilio” buvo surengta Prancūzijoje 1998 metais. 2000 metais tokia akcija surengta 760-yje Europos miestų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

puiki dovana. Ačiū

puiki dovana. Ačiū portretas
O mes šiandien su vaikais pasinaudojom šia puikia dovana. Mes net nuėjom į sustojimą, iš kurio važiuoti reikia ilgiau. Labai patiko vaikams, tikra atrakcija. Į namus irgi važiuosim viešuoju transportu, pasinaudosim tuo, kad nereikia mokėt, nes šiaip brangu juo važinėti. Ačiū už tokią dovaną. Galėtų dažniau būti tokios dienos.

tikras pravalas

tikras pravalas portretas
Metus laiko tarptautine ekspertu komanda tirs gyventojukelioniu iprocius..ir bus padarytas darnaus judumo planas,,Ar KAUNAS milijoninis miestas,kad reikia tarptautiniu ekspertu..pnigu taskymas ir daugiau nieko..MIKAITI informuok kiek si paslaugele kainuos miestui..,paprasciausiai reaguokit i gyventoju prasymus,sudarinekit normalius viesojo transporto grafikus..ir maziau smirinekit po Laisves aleja..DIRBKITE TIESIOGINI DARBA GUDRUCIAI..

Taigi- Anonimui

Taigi- Anonimui portretas
važiuodama su auto sutaupau laiko apie 45 min į vieną pusę, vadinasi, važiuodama autobusu sutaupyčiau 2 eurus, bet 1, 5 valandos praleisiu sėdėdama autobuse, tai kokia čia neeilinė dovana? Nebent koks atvira džiova apkosės ir bakteriją pagausiu - tai tikrai bus " neeilinė" dovana.Nesuprantu, ko čia svaigsta apie dviračius, gal tokiu oru, kaip šiandien galima važiuoti dviračiu? Turbūt iš gero gyvenimo jau ir užmiršo, kokie orai Lietuvoje?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių