Dėl taršos Panemunės senajame paplūdimyje į vandenį geriau nekišti kojos

  • Teksto dydis:

Daugelyje Kaune esančių maudyklų vandens kokybė maudynėms yra tinkama. Alergiški bei odos ligomis sergantys gyventojai turėtų būti atsargesni tik paplūdimiuose prie Kauno marių ir Panemunės senajame paplūdimyje.

Kauno mieste iš viso yra tiriamos šešios maudyklos: Lampėdžių karjero paplūdimys, Panemunės senasis paplūdimys ir Panemunės senasis paplūdimys ties pėsčiųjų tiltu, Vaišydavos karjeras, Kauno marių 1-asis ir 2-asis paplūdimiai.

Paskutiniai vandens mikrobiologinių ir cheminių tyrimų rezultatai rodo, kad vandens telkinių, kur maudosi žmonės, vandens kokybė atitinka higienos normos reikalavimus, keliamus maudyklų vandens kokybei, ir nekelia grėsmės žmonių sveikatai.

Nustatyta, kad vanduo žydi tik Kauno marių 1-ame ir 2-ame paplūdimiuose. Mikrobiologiniai ir cheminiai tyrimai parodė, kad Panemunės senajame paplūdimyje mikrobiologinė tarša viršija higienos normas. Vidutinė tirtų vandens telkinių temperatūra svyruoja apie +20 laipsnių.

Vandens mikrobiologiniai ir cheminiai tyrimai atliekami reguliariai kas dvi savaites, prieš prasidedant maudymosi sezonui iki jo pabaigos. Maudyklų vandens kokybė vertinama pagal 2 mikrobiologinius parametrus: žarninius enterokokus ir žarnines lazdeles.

Nustačius trumpalaikę taršą, per 72 valandas turi būti paimtas papildomas mėginys vandens kokybės tyrimams atlikti, kuris patvirtintų taršos įvykio pabaigą ir kitas mėginys – praėjus 7 dienoms po trumpalaikės taršos pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Pilietis

Jonas Pilietis portretas
Kodėl straipsnis anoniminis? Nėra žurnalisto pavardės? Kodėl žurnalistas nesiaiškina to fakto, kad prie pliažų nėra jokios informacijos apie tai? Kodėl nėra informacijos dėl ko miesto centre užterštas Nemunas?

virusas

virusas portretas
praeita vasara musu rajone daug kas sirgo dizinterija,nes maudesi visi kauno mariose,o niekas nerase...zinojo, kad apsikres, bet maudesi...

hmz

hmz portretas
Anksciau parasyt negalite tokiu dalyku? zmones maudosi ten pastoviai nuo pat ryto kasdien,o cia sumaste parasyt lyg tarp kitko.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių