Dėl rinkliavų iš darželinukų tėvų pradėtas tyrimas

  • Teksto dydis:

Paaiškėjus keliems atvejams, kai savo vaikus į darželius leidžiančių kauniečių buvo prašoma susimesti higienos prekėms, Kauno miesto savivaldybėje dėl to buvo pradėtas tyrimas.

"Tai, kad darželinukų tėvai turi iš savo kišenės pirkti higienos reikmenis darželiui, nėra normali situacija. Nuo šių metų pradžios pirmieji Lietuvoje išgyvendinome šią praktiką. Bet atėjus rugsėjui kai kurie darželiai grįžo prie senų įpročių", – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Nuo šių metų pradžios visuose miesto darželiuose įsigaliojo nauja tvarka, pagal kurią patys darželiai rūpinasi visų higienos prekių įsigijimu. Tam Kauno miesto savivaldybės biudžete buvo papildomai skirta 80 tūkst. eurų.

Naujus mokslo metus pasitikę darželinukų tėvai keliuose darželiuose ir daugiafunkciuose centruose susidūrė su prašymu pinigais prisidėti prie būtinų higienos prekių pirkimo. Keli tėvai apie tokį akibrokštą paskelbė socialiniame tinkle "Facebook".

"Ūkio ir higienos prekes darželiai turi pirkti patys. Pirmadienį susitiksime su visų darželių vadovais, su kuriais laukia rimtas pokalbis", – pasakojo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
kaip suprasti turi privalo tegul pagrindzia irodo kodel privalo o poto reikalauja zmogus privalo sau savo seimai uzdirbti aprupinti bet neprivalo kitu remti jei jis to nenori

Agnytė

Agnytė portretas
Kauno Dailės Gimnazijoje net ant lapo parašyta kiek turi atnešti: 100EUR metams 10EUR mėnesiui. Tai čia teisėta? ...

to O kad

to O kad portretas
manau taip pat, nes rugsėjo 1d. tai mokinių šventė - juos reikia sveikinti, pedagogai turi mokytojų dieną.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių