Dėl rinkimų tvarkos kauniečiai kreipėsi į prezidentę

  • Teksto dydis:

Visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“ antradienį kreipėsi į prezidentę, Seimą ir Konstitucinį Teismą (KT) dėl Savivaldybių tarybų rinkimų įstatyme numatytos tvarkos, pagal kurią visuomeniniai komitetai įvardijami raidėmis.

„Visuomeninės organizacijos, įsteigusios rinkimų komitetą, praranda savo pavadinimą rinkimuose ir tampa beveidžiais, žmonėms nežinomais rinkimų komitetais, pažymėtais raide ar raidėmis. Tuo metu politinių partijų pavadinimai išlieka biuleteniuose nepakitę“, – rašoma organizacijos kreipimęsi.

KT yra priėmęs nagrinėti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) prašymą ištirti, ar tokios rinkimų nuostatos, galiojusios per Europos parlamento rinkimus, neprieštarauja Konstitucijai.

LVAT į Konstitucinį Teismą kreipėsi nagrinėdamas administracinę bylą pagal visuomeninio rinkimų komiteto „Už konstitucines gyventojų teises“ skundą. Jame prašoma panaikinti Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimo dalį, kuria visuomeniniam rinkimų komitetui suteiktas pavadinimas A, ir įpareigoti registruoti rinkimų komitetą pavadinimu „Už konstitucines gyventojų teises“.

„Vieningas Kaunas“ savo kreipimęsi atkreipia dėmesį, kad nesant išvados šioje byloje, lieka vis mažiau laiko, per kurį Seimas vėliau galėtų į šią išvadą sureaguoti ir pataisyti įstatymą. KT prašoma kuo skubiau išnagrinėti šią bylą „ir taip užkirsti kelią galimai neteisėtiems vietos savivaldos rinkimams, kurie vyks 2015 metais“.

Kreipimęsi į prezidentę ir Seimą prašoma kuo skubiau inicijuoti Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pakeitimą ir užtikrinti lygias teises juose dalyvauti tiek partijoms, tiek visuomeninėms organizacijoms, tiek kitiems kolektyviniams subjektams.

Vietos savivaldos rinkimai turėtų vykti kitų metų vasarį arba kovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bbb

bbb portretas
Nemanau kad visi Kaunieciai palaiko konservatorius o rinkimai nebuvo svarus ir nebus ,kol nebus išvaikytos "savu" grupuotes.

bbb

bbb portretas
Nemanau kad visi Kaunieciai palaiko konservatorius o rinkimai nebuvo svarus ir nebus ,kol nebus ivaikytos "savu" grupuotes.

kamunystas

kamunystas portretas
kaunas paskutinis konservantu auglys lietuvoje,todel jie bet kokiu atveju nugales.galim balsuot 100% ne uz juos, bet jie vis tiek laimes.turi reikalinga patirti...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių