Dėl negyvo kūdikio degalinėje sulaikyti du įtariamieji

Kauno rajone trečiadienio vakarą rastas vyriškos lyties naujagimio kūnas.

Policijos duomenimis, šiurpus radinys aptiktas 19.15 val. Ilgakiemio kaime esančios degalinės teritorijoje. Kūdikio kūnas buvo įkištas į šiukšlių maišą tualete.

Kauno rajono policijos vyr. tyrėja Audronė Gecevičienė teigė negalinti nieko komentuoti, nes tą daryti uždraudė prokuroras, kad nebūtų pakenkta tyrimui.

Įtariamieji – vyras ir moteris

Ketvirtadienį popiet Kauno apygardos prokuratūros vyriausioji specialistė Vaida Kibirkštytė informavo, kad dėl šio įvykio yra sulaikytas vienas įtariamasis – vyras.

Anot prokuratūros atstovės, naujagimio mirties priežastis dar tiriama. Jis gimė išnešiotas.

V. Kibirkštytė sakė negalinti atskleisti, ar įtariamųjų yra daugiau.

Apie 18 val. Kauno rajono policijos komisariato vadovas Romas Oželis patvirtino, kad sulaikyta ir 24-erių moteris, kuri, įtariama, atsikratė savo kūdikio.

Įtarimą sukėlė sunkus maišas

„Visko gyvenime esu mačiusi, bet tokių dalykų... Tai sunkiai suvokiama“, – sakė degalinės, kurioje ir rastas kūdikio lavonas, vedėja.

Pasak jos, naujagimio kūną rado degalinės operatorius, nešęs šiukšles. „Jis iš degalinės tualeto šiukšliadėžės išėmė maišą su šiukšlėmis. Maišas buvo neįprastai sunkus“, – pasakojo moteris.

Darbuotojas, nunešęs maišą iki konteinerio, jį praplėšė. „Žmogų ištiko šokas. Jis skambino man ir klausė, ką daryti. Sakiau skambinti 112 ir vykdyti visas jų instrukcijas“, – teigė vedėja.

Jai keista, kad tokiam žiauriam nusikaltimui pasirinkta filmuojama vieta.

Vedėja sakė turinti įtarimų, kas galėjo taip pasielgti, bet jų linkusi neskelbti. „Kas jei būsiu neteisi?“ – svarstė pašnekovė.

Jos teigimu, dauguma degalinės klientų yra nuolatiniai lankytojai.

Seniūnas: degalinė vienintelė veikia naktį

Garliavos apylinkių, kurioms priklauso Ilgakiemio kaimas, seniūnas Eimuntas Raugevičius pastebėjo tik vieną šios degalinės išskirtinumą.

„Kiek žinau, važiuojant tarp Kauno ir Alytaus ji yra vienintelė, dirbanti naktį. Bet naujagimis išmestas dieną, todėl net nenumanau, kodėl pasirinkta būtent ji”, – traukė pečiais seniūnas.

Degalinė yra prie kelio Kaunas – Alytaus, Ilgakiemio kaimas yra šalia šio kelio.

E.Raugevičius nelinkęs nusikaltimo sieti su Ilgakiemio gyventojais. „Ilgakiemis yra arti Kauno. Darbą daugumas turi arba išvykę į užsienį. Kaime įsikūrę trys didelės įmonės. Aišku, yra ir skurdžiau gyvenančių, taip pat asocialių žmonių. Tačiau ne masiškai, kaip kai kuriose kitose seniūnijose”, – teigė seniūnas.

Jo akimis, visoje Garliavos apylinkių seniūnijoje vagysčių, kitokių nusikaltimų pasitaiko mažiau nei esančiose toliau nuo Kauno.

„Man išvis nesuprantama, kaip galima vaiku atsikratyti degalinėje”, – kalbėjo E.Raugevičius. Jis pridūrė, kad Ilgakiemyje yra dvi degalinės. Ir abiejose yra įrengtos filmavimo kameros.


Šiame straipsnyje: kūdikismirtisnaujagimio mirtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
o dieve kaip baisu....dar tokiu zmoniu ligoniu buna.

jo

jo portretas
kaunas viskuo pasižymi , tai gandrus šaudo , tai tokie dalykeliai , kaunas

a

a portretas
kazkokia nesamone.Atvezti i filmuojama degaline ,i tualeta ...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių