Dėl maratono – apribojimai miesto centre

  • Teksto dydis:

Birželio 11-osios rytą per penktąjį „Citadele Kauno maratoną“ bus ribojamas eismas senamiestyje, jo prieigose bei pagal maratono trasą. Vairuotojai gatvėmis dalinsis kartu su tūkstančiais bėgikų.

„Tradiciškai vasaros pradžią sutinkame bėgdami. Tikimės, kad kauniečiai jau yra pripratę prie bėgikų ir trumpalaikiai ribojimai blogų emocijų nesukels. Kviečiame visus palaikyti dalyvius ir atvykti su šeimomis ar patiems sudalyvauti“, – sakė renginio organizatorius Regimantas Tarasevičius, pabrėžęs, kad augiausia ribojimų bus senamiesčio zonoje.

Nuo 7 iki 16 val. eismas bus draudžiamas visame senamiestyje. Nuo 8 iki 11 val. bus draudžiamas eismas Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tiltu.  Karaliaus Mindaugo ir Juozapavičiaus prospektuose bei Jonavos g. bus atitverta dalis važiuojamosios dalies ir ribojamas greitis. Eismas bus ribojamas ir Vokiečių gatvėje, Prieplaukos krantinėje.

Eismą prižiūrės policija, apsaugos darbuotojai, Šaulių sąjungos savanoriai ir renginio savanoriai. Šiose gatvėse bėgs ilgiausių distancijų – 42 km 195 m bei 21 km 98 m – bėgikai.

Gyventojai į senamiesčio zoną iki 12 val. galės patekti per Karaliaus Mindaugo pr., Muitinės g. arba Šv. Gertrūdos g. ir M. Valančiaus g.

Bėgimo trasos vietose iškabinti prašymai sekmadienį nepalikti savo automobilių trasos zonoje. Jie kelia pavojų bėgikams. Ypatingai prašoma atkreipti dėmesį Karaliaus Mindaugo pr. Nemuno pusėje automobilius statančius vairuotojus.

Po pietų, prasidedant 1,5, 5 ir 10 kilometrų distancijų varžyboms, eismas dviem valandoms nuo 13 val. bus ribojamas tik Kauno senamiestyje. Gyventojai į senamiestį galės patekti pro Karaliaus Mindaugo pr. ir Aleksoto g.

Sekmadienį Rotušės aikštėje startuos „Citadele Kauno maratonas“, į kurį jau užsiregistravo per 4 tūkst. dalyvių. 

Svarbiausi akcentai

7:45 – Pradžia

8:00 – Maratono ir pusmaratonio startas.

9:05 – Pusmaratonio nugalėtojai parbėga.

10:25 – Maratono nugalėtojai parbėga.

11:45 – Šių distancijų apdovanojimai (taip pat ir Lietuvos maratono čempiono). Apdovanojimuose dalyvauja ir renginio globėjas Virgilijus Alekna.

13:00 – 1,5 km šeimų bėgimo startas (bėga 5-15 min.)

14:00 – 5 km startas (bėga 15-35 min.)

15:00 – 10 km startas (bėga 30-65 min.)

16:00 – Apdovanojimai trumpųjų distancijų bei komandinių įskaitų. Taip pat linksmiausiai apsirengusių dalyvių.

16:30 – Pabaiga.

Išsami programa – www.kaunasmarathon.lt. 


Šiame straipsnyje: maratonasKauno gatvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

matai,

matai, portretas
čia tokia mada - dviratininkams ir bėgikams leisti bujoti kiek jie nori, nes kitaip būsi apšauktas atsilikėliu ir nemoderniu.Tiesą sakant, kam jiems miesto centre išmetamąsias dujas uostyti? Tegul laksto po Kačerginės pušynus, KO SPRAUSTIS Į MIESTO CENTRĄ???????

kvailiem organizatoriam

kvailiem organizatoriam portretas
uždaryti tiltus tai idiotų darbas, lakstykit Kleboniškio miške Kačerginės Kulautuvos Raudondvario miške kam lysti ir trukdyti miesto Centrą

kur pradingo kauno tevelis

kur pradingo kauno tevelis portretas
ar paieska paskelbta
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių