Dėl pinigų stygiaus miesto laiptai sulaukia tik avarinio remonto

Kauno miesto biudžete laiptų ir požeminių perėjų remonto darbams numatytų 60 tūkst. litų nepakanka. Norint suremontuoti ne tik avarinės būklės laiptus, kasmet reikia bent penkis kartus didesnės sumos.

Kauno miesto biudžete laiptų ir požeminių perėjų remonto darbams numatytų 60 tūkst. litų nepakanka. Norint suremontuoti ne tik avarinės būklės laiptus, kasmet reikia bent penkis kartus didesnės sumos.

Neseniai baigti tvarkyti prie Aleksoto funikulieriaus esantys laiptai. Deja, nuvykus jų apžiūrėti teko nusivilti – kai kurios pakopos vis dar prašosi remonto. Čia sutikta turistė iš Vokietijos Sylvia nepastebėjo, kad laiptai būtų bent kiek patvarkyti.

„Kaip tik su vyru šnekučiavomės, kada paskutinį kartą jie galėtų būti taisyti. Visai nematau remonto pėdsakų“, – atvirai kalbėjo atvykėlė.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis teigė, kad buvo tvarkomos tik avarinės būklės pakopos.

„Prie Aleksoto funikulieriaus buvo vykdomi tik avarinių situacijų šalinimo darbai, o ne laiptų kapitalinis remontas, todėl tvarkytos tik blogiausios vietos“, – situaciją komentavo pašnekovas.

Labai prastai atrodo priešais funikulierių esantys aptrupėję laiptai, tačiau, pasak A. Pakalniškio, šių laiptų tvarkymo darbai šiemet dar neplanuojami. Jis apgailestavo, kad iš miesto biudžeto skiriama per mažai lėšų visų laiptų remontui.

„Manau, jog metams reikėtų skirti bent 300 tūkst. litų, kad būtų sprendžiamos ne tik avarinės situacijos, bet ir atliekami kapitaliniai laiptų remonto darbai“, – svarstė A. Pakalniškis.

Nedidelio remonto sulaukė ir požeminės perėjos, esančios Savanorių ir Taikos prospektų sankryžoje, laiptai. Kelios pakopos kiek pacementuotos, kelios – visai atnaujintos. Požeminėje perėjoje vietomis pakeistos ir sienų plokštės. Pasak A. Pakalniškio, dvi savaites trukęs šių laiptų ir sienų remontas atsiejo 18 tūkst. litų.

Šiuo metu tvarkomi laiptai, einantys iš Lakūnų plento į Čiurlionio gatvės prietiltį. Bendrovė „Kauno švara“ artimiausiu metu planuoja paremontuoti laiptus, vedančius iš Vinčų gatvės į Europos prospektą bei laiptus, vedančius iš K. Grybausko gatvės į Piliakalnio gatvę. Taip pat bus aptvarkyti laiptai, vedantys iš Sietyno į Marvelės gatvę. Vėliau darbininkai imsis iš S. Dariaus ir S. Girėno gatvės į Kybartų gatvę vedančių laiptų, o po to – Varnių tilto prieigose esančių laiptų remonto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

meras

meras portretas
o kam uztenka pinigu? panemunes tiltui susprogdint tai surado!

ona

ona portretas
Iš Grybausko gatves i Piliaklnio gatve .... tai laiptai i niekur... nera ten perejimo jokio per begius, pastatytas ir zenklas, draudzaintis eiti per begius...reikalinga ten koks nors tiltukas, ka dbutu galima pereit per begius....nes iki nelaimes visai nedaug...

Veja

Veja portretas
O apie laiptų valymą tai turbūt net ir svajoti sunku. Pvz., senojo veduko per geležinkelį laiptai valomi tik tada, kai jau praeiti nebeįmanoma.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių