Dėl Hanzos šventės politikai surėmė ietis

Paskelbus, kad tradicine tapusi kauniečių Hanzos šventė Kaune šiemet neįvyks, nes savivaldybė šiai masinei šventei teskyrė 33 tūkst. litų, visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“ pranešė apie iniciatyvą sušaukti neeilinį miesto tarybos posėdį dėl šventės finansavimo.

„Inicijuojamo neeilinio Tarybos posėdžio  pagrindinis darbotvarkės klausimas – miesto biudžeto perskirstymas”, – teigiama pranešime, kurį pasirašo Vieningo Kauno” narys Povilas Mačiulis.

„Stebiuosi miesto vadovų abejingumu kultūrai, – pareiškė jis. –  Miesto vadovų pareiga – ne ieškoti būdų, kaip nieko neveikti, prisidengiant ekonomine krize, o rasti galimybes Kauno renginių tęstinumui ir plėtrai.“

P.Mačiulio nuomone, trūkstamą pinigų sumą (apie 60 tūkst. Lt) galima „pasiskolinti“ iš Kauno kino studijos arba iš savivaldybės administracijos išlaikymui skirtų asignavimų.

„Lėšų paskirstymo ypatumais garsėjanti Kauno miesto savivaldybė dar kartą įrodė, jog kultūros renginiams Kaune ne vieta”, – Kauną valdančiosios koalicijos veiksmus įvertino P.Mačiulis.

Tuo metu Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius atkerta, kad įspūdingas šventes galima suorganizuoti ir minimaliomis sąnaudomis.

„Vieningo Kauno“ frakcijos nuomone, didžiulius turistų srautus pritraukiantis viduramžių kultūros festivalis yra ne išlaida, o sėkminga investicija, kuri Kaunui pernai atsipirko su kaupu.


Šiame straipsnyje: Hanzos šventėHanzos dienos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau  portretas
Mačiulis piarinasi, bet iš esmės jis teisus šioje vietoje.

Manau

Manau portretas
Manau, kad žmonėms visokios tos nesąmoningos šventės ir besaikis pinigų mėtymas joms surengti tikrai nereikalingi. Ar čia kaip vergovinėje santvarkoje - vergams reikia tik duonos ir reginių. Manau, kad pinigai reikalingi žymiai svarbesniems dalykams.

to manau 2

to manau 2 portretas
Mankurtėli, jei manai, kad žmonems gėris tik arti nosimi žemę, tai gal pasidairyk po pasaulį. Nuvažiuoj į Venecijos karnavalą, į Oktoberfest, į kokį plenerą Osle... Nors ne, geriau niekur nevažiuok. Sėdėk ir virk savo sultiny. Skanaus.
VISI KOMENTARAI 56

Galerijos

Daugiau straipsnių