Dėl grasinimo antstolei S.Vaicekauskienei – į prokuratūrą

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius dėl grasinimų antstolei Sonatai Vaicekauskienei ketvirtadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Ikiteisminį tyrimą pradėjo ir Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Teisingumo ministerija pranešė, jog R.Šimašius į prokurorus kreipėsi „reaguodamas į viešai pasirodžiusią informaciją apie antstolei S.Vaicekauskienei siųstus galimus grasinimus susidoroti“.

„Mano pozicija šiuo klausimu vienareikšmė. Niekas negali riboti galimybės diskutuoti dėl pareigūnų veiksmų teisėtumo ir pagrįstumo, nei tuo labiau naudotis teisiniais instrumentais juos ginčijant. Pareigūnų veiksmų pagrįstumas turi būti aiškus visiems suinteresuotiesiems, o likus abejonių dėl jų teisėtumo galima ir reikia tai pasitikrinti teismuose. Tačiau bandymai įrodyti savo tiesą grasinimais susidoroti negali būti toleruojami jokiais atvejais, jokioje profesijoje“, – pranešime spaudai sakė ministras.

Teisingumo ministerijos vadovas sakė tikįs, kad pareigūnai „labai atsakingai ištirs tiek šį, tiek visus kitus atvejus kai grasinama pareigūnams, o kalti asmenys sulauks už tai tinkamos atsakomybės“.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ ketvirtadienį pranešė, jog pinigus iš buvusios teisėjos Neringos Venckienės rinkimų sąskaitos nurašiusi S.Vaicekauskienė antradienį telefonu gavo grasinamąją žinutę.

„Kodėl tu dar neužkasta? Kai numirsi, būsi iki pusės užkasta. O kirminai ropos tau per ausis“, – cituojamas žinutės tekstas.

Pasak dienraščio, antstolė iš asmeniškai N.Venckienės atidarytos rinkimų sąskaitos banke nurašė 178 litus ir 8 centus, pervesdama šią sumą į savo sąskaitą. Tai buvo 3 tūkst. 829 litų skolos likutis antstolei už Kėdainių teismo sprendimo grąžinti Laimutei Stankūnaitei jos dukterį įvykdymą.

„Žodžiai tikrai negražūs. Tikriausiai žmonės prisižiūri televizijos laidų, o po to visas susikaupusias emocijas išlieja ant kitų“, – ketvirtadienį portalui 1kaunodiena.lt sakė S.Vaicekauskienė.

Ji teigė, kad grasinimai pasipylė po gegužės 17 dienos, kuomet L.Stankūnaitei buvo grąžinta dukra.

„Bent kartą per metus sulaukdavau įvairiausių grasinimų, tačiau dabar jie kartojasi nuolat", – skundėsi antstolė.

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti antstolės S.Vaicekauskienės sveikatą pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pareiškimą policijai antstolė parašė šiandien, kai ji buvo iškviesta į komisariatą.

Pareigūnų duomenimis, trumpąsias žinutes telefonu su grasinimais susidoroti S.Vaicekauskienė nuolat gauna nuo praėjusių metų gruodžio 29 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dvokianti

dvokianti portretas
esesininke

Mociute

Mociute portretas
Tai ko bijo negerbiama vaicekauskiene? Ar kad bus uzkasta iki puses, ar kad dar gyva. Juk visi mirsime ir visus sugraus kirminai. O gal bijo patekti i pragara? Oi degsi negerbiamoji pragare.

klaustukas

klaustukas portretas
O kur cia grasinimai?
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių