Debesų eglė padiktavo kalėdinio miestelio stilių

Šeštadienis Kaune prasidėjo švente. Praėjusį savaitgalį buvo įžiebta įspūdinga miesto eglė, o šį atidarytas kalėdinis miestelis.

Šiemet mieste viskas pakylėta iki debesų. Kalėdinio miestelio atidarymui toną padiktavo originalioji debesų eglė.

Kalėdinio miestelio atidarymo šventėje taip pat keliauta debesų taku.Kalėdų senelis su pasakų fėja, įvairūs dangaus personažai, daugybė linksmybių, žaidimų ir saldžių dovanų skriejo įsivaizduojamu debesų taku kartu su į šventę susirinkusiais vaikais ir jų tėveliais.

“Nesikeičia Kalėdų senelio bendravimas su vaikais kiek pats prisimenu iš savo vaikystės”,- žiūrėdamas į traukinuku susikibusius ir paskui senelį šlepsinčius mažuosius, juokėsi kaunietis Mindaugas Dagilis.

Įvairūs pasakų herojai, angelai ir fėjos buvo pakylėti ir neleido nusileisti ant žemės nei vienam kalėdinio miestelio atidarymo šventės dalyviui.

Labiausiai visus džiugino tai, kad  šventė nesibaigs šį vakarą. Ji tęsis per visą kalėdinį laikotarpį. O tai reiškia, kad šeštadienį duris atvėrę trys ypatingi nameliai – kalėdinių dirbtuvėlių namelis, pasakų namelis ir mažasis planetariumas – veiks kasdien išskyrus pirmadieniais.

Dirbtuvėlėse iš įvairiausių medžiagų bus galima nemokamai pasigaminti angeliukų, dekoratyvinių žvaigždžių ar net mini planetų ir kosminių laivų. Kas gali būti mieliau už pačio pagamintą dovanėlę, o tuo pačiu išvengti minios prekybos centruose.

Kiekviename namelyje skirtingi stebuklai. Štai pasakų namelyje skambės šiltos senelės pasakos apie dangų, angelus bei žvaigždes.

Pastarieji nameliai yra kalėdinio miestelio senbuviai. Naujasis kalėdinio miestelio namelis – mažasis planetariumas – visus supažindins su planetomis ir beribiais žvaigždynais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

barbe

barbe portretas
koks turi būti žmogus ,su kokiomis minkštomis smegenėlėmis ,kad gali eglę prilyginti kažkokiai atliekų plastmasės krūvai

L.a.

L.a. portretas
Pažiūrėjau vakar Šmidtienės dekoraciją už 100 tūks.lt. Beje "ačiū" labai super su ramentais nuo pilies tokiu "plačiu ir lygiu " šaligatviu buvo prasieiti. Tai apie tuos debesis .... Man labai liūdna kad menininkė debesis mato taip nykiai . Debesys danguje tokių nuostabių spalvų, fantastiškų formų(galėjo dažniau į dangų akis pakelti), o čia primena lavoninę, tokia šalta, tokie nejauki, atstumianti. Jau galėtų kas nors su grafičiais praeiti . Suprantu tą stulpą tik kaip veiksmą pinigams "įsavinti".

Lyda

Lyda  portretas
Neapsakomai gaila, kad Kauno rotušė šiemet liko be eglės.O juk reikėjo tiek nedaug : paprasčiausios eglutės ir gražaus apšvietimo. Labai liūdna. Kažkas ,,pavogė" mano Kalėdas...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių