Daugiavaikėms šeimoms Kaune – dar viena lengvata

Kauno miesto taryba pritarė daugiavaikėms Kauno šeimoms suteikti dar vieną lengvatą. Šį kartą nuspręsta leisti daugiavaikių šeimų vaikams nemokamai lankyti būrelius.

Miestas nusiteikęs gerinti daugiavaikių šeimų materialinę padėtį. Iki šiol nuo mokesčių už neformalųjį švietimą buvo atleidžiami tik vaikų globos namų auklėtiniai, tačiau antradienį Kauno taryba sąrašą papildė ir pritarė, kad už būrelius nemokėtų ir socializacijos centrų auklėtiniai bei globotiniai, gyvenantys vaikų globos šeimynose. Taip pat ši lengvata bus taikoma ir šeimoms, kuriose auga trys ar daugiau vaikų.

Anksčiau daugiavaikių šeimų vaikai nemokėjo už mokslą tik Kauno miesto savivaldybei priklausančiose sporto mokyklose. Priėmus sprendimą, identiškų nuostatų bus laikomasi ir visose kitose Kauno miesto savivaldybei priklausančiose neformaliojo švietimo mokyklose.

„Iki šiol kauniečiai, turintys tris ir daugiau vaikų, lankančių įvairius būrelius skirtingose meno mokyklose, vis tiek buvo priversti mokėti pilną mokesčio kainą, nors oficialiai jie turėjo daugiavaikės šeimos statusą. Dabar, įgyvendinus šį pasiūlymą, reikšmės nebeturės tai, ar visi trys vaikai mokosi vienoje meno mokykloje, ar skirtingose. Visiems daugiavaikių šeimų vaikams neformalus švietimas bus nemokamas“, – komentavo Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Donatas Večerskis.

Mokesčio lengvata už neformalųjį ugdymą bus taikomas ir 12 metų, ir vyresniems vaikams, kurie per praėjusį pusmetį tapo tarptautinių konkursų pirmosios vietos laureatais. Jiems mokestis už būrelius sumažintas perpus.

„Kauno diena“ primena, kad praėjusiame Kauno tarybos posėdyje priimta leisti daugiavaikių šeimų vaikams važinėtis viešuoju miesto transportu už simbolinę kainą. Lengvata galės pasinaudoti beveik 5 tūkst. vaikų nuo septynerių iki pilnametystės ir toliau mokslus tęsiantys jaunuoliai iki 21 metų.

Skelbiama, kad Kauno mieste suskaičiuojama per pusantro tūkstančio šeimų, auginančių tris vaikus. Taip pat yra po vieną šeimyną su devyniomis ir net dešimčia atžalų. Vaikams iki septynerių metų amžiaus važiavimas viešuoju transportu yra nemokamas, bet vyresniems mėnesinis bilietas kainuodavo apie 6 eurus. Priėmus sprendimą, jiems kelionės miesto autobusais ir troleibusais bus praktiškai nemokamos – tereikės sumokėti simbolinį 3 eurų mokestį trejiems metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nekenčiu tu parševedžių

Nekenčiu tu parševedžių portretas
Tai dabar benkartai iš trulikų neišvysi,geriau kandonus dalytų dykai.

aš portretas
Anksčiau buvo ar nebuvo tokia lengvata aš tikrai nežinojau. Dabar tikrai pasinaudosiu. Ačiū. Soc.rūpybos skyriai neskuba išaiškinti, kokios ir kam taikomos lengvatos. Sužinau iš mamų.

mamukui

mamukui portretas
Dėl transporto lengvatos - bandžiau įdėti nuorodą, bet matyt komentaras nepraėjo patikros. Pasiieškokit kvt.lt puslapyje. Ten yra elektroninis duomenų pateikimas
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių