Daugiausia permainų – Garliavoje ir Raudondvaryje

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės administracijoje aptarti prioritetiniai 2017–2018 m. investiciniai projektai. Daugiausia pokyčių laukia Garliavoje.

Artimiausiomis dienomis didžiausiame pakaunės miestelyje planuojama baigti tvarkyti tvenkinį ir pradėti parko įrengimo darbus. Juos numatyta baigti 2018 m. liepą.

Baigiamas rengti vienas iš Garliavos miesto viešųjų erdvių sutvarkymo ir pritaikymo bendruomenei ir verslui techninių projektų. Tikimasi, kad rugsėjo mėnesį bus galima pradėti darbus. Numatyta rekonstruoti Vytauto gatvės šaligatvius, sutvarkyti Centrinę gatvę, parko prieigas, prekybos erdves S.Lozoraičio ir Vytauto gatvėse, įrengti automobilių aikštelę Vytauto g. 59.

Kitame etape, iki 2018 m. pabaigos, numatyta sutvarkyti ir pritaikyti bendruomenės poreikiams Jonučių progimnazijos ir Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos aktyvaus poilsio ir laisvalaikio aikštynus.

Dar šiais metais turėtų būti pradėta tvarkyti Zapyškio Šv.Jono krikštytojo bažnyčia ir jos aplinka. Kitų metų pavasarį planuojama tvarkyti Pyplių piliakalnį ir jo prieigas. Numatyta, kad šiemet bus įrengtas dviračių takas Zapyškis-Kačerginė ir dalis dviračių tako Kačerginėje.

"Ežerėlio ir Vilkijos miestų atnaujinimo projektams jau pasirengta, galima pradėti darbus", – sakė Ekonomikos skyriaus vedėjas Artūras Pupalė. Šių metų rugpjūtį bus pradėtas ir iki metų pabaigos baigtas Nemuno pakrančių sutvarkymo projektas. Bus atvertas kairiojo upės kranto vaizdas.

Vienas svarbiausių projektų – daugiafunkcio centro steigimas buvusiose Žemės ūkio inžinerijos instituto patalpose Raudondvaryje, dabar priklausančiose savivaldybei. Čia planuojama įkurti pradinę mokyklą, biblioteką, dalį patalpų panaudoti Meno mokyklos plėtrai. Buvusiose instituto patalpose įrengus pradinę mokyklą, būtų galima iškelti pradines klases iš Raudondvario gimnazijos, kur moksleiviai nebetelpa. Atsilaisvintų erdvės darželio grupėms ir A. ir A.Kriauzų mokykloje-darželyje.

Balandžio mėnesį savivaldybė planuoja pasirašyti Socialinio būsto plėtros sutartį. Planuojama, kad iki kitų metų rugsėjo Batniavos seniūnijoje buvęs vaikų darželis bus pritaikytas socialiniams būstams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
garliavos parkas :)))) kazkaip nemaciau, kad kas ten sedetu...

Kaip gaila

Kaip gaila portretas
Kad tokia gimnazija Raudondvaryje nerenovuota...

Garliava

Garliava portretas
galėtų sutvarkyti Mitkaus darželio ir mokyklos prieigas, nes ten žiauru, kas darosi iš visų pusių.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių