Daugiau nei trečdalis greitį viršijusių vairuotuojų – su BMW

Lygus asfaltas, tuščias kelias ir nuokalnė – labai daug vairuotojų susigundo šiais gerų eismo sąlygų rodikliais ir važiuodami Tunelio gatve smarkiau spusteli greičio pedalą. Penktadienio popietę tokius vairuotojus baudė gausios Kauno policijos pajėgos.

Per trumpą laiką išaiškinta 17 KET pažeidimų. Gatvėje, kurioje maksimalus leistinas greitis yra 50 km/h, 13 vairuotojų viršijo leistiną greitį 20-30 km, trys vairuotojai –daugiau nei 30 km.

Vienas jų važiavo neturėdamas tam teisės – iš jo vairuotojo pažymėjimas atimtas. 

Iš 16-os greitį viršijusių automobilių – 6 BMW markės ir visi penktosios serijos. 

Operacijoje dalyvavę pareigūnai teigė, kad ši gatvė pasirinkta neatsitikinai. Ji viena pavojingiausių Kaune. Vien šiemet čia sužaloti šeši žmonės, neseniai buvo ir žuvusiųjų.

Akcija prasidėjo vangiai. Apie 15 valandą, vos tik pareigūnams įsikūrus Dainų slėnio stovėjimo aikštelėje, gatvėje prasidėjo spūstis ir kurį laiką neatsirado greitį viršijusių vairuotojų.

Vis dėlto pareigūnai be darbo nestovėjo. Buvo patikrinti poros automobilių dokumentai, žvitri pareigūno akis pastebėjo, kad jauna vairuotoja neteisingai prisisegusi saugos diržą – jis buvo užkištas už pažasties, o ne perjuostas per krūtinę. Vairuotoja nubausta tokia pat bauda, lyg diržo nebūtų segėjusi visai.

Kai spūstis pasibaigė, atsirado vis daugiau skubančių vairuotojų, kuriems kelionė užtruko maždaug 25 minutėmis ilgiau – maždaug tiek trunka vieno protokolo surašymas.

Pareigūnai neapsiribojo vien protokolų rašymu. Vienam vairuotojui pasiūlyta pasitikrinti blaivumą, patikrintos poros automobilių bagažinės, sėdynės, o įtarimą sukėlęs BMW vairuotojas turėjo parodyti ir kišenes.

Kilo ir kitas apmaudus incidentas, nesusijęs su greičio viršijimu. „Mazda“ automobilio vairuotojas tikriausiai gailisi, kad pats nesikeitė žieminių padangų. Žiemines padangas jam keitė meistrai, kurie gerai neprisuko rato. Pajutęs keistą garsą, vairuotojas užsuko į aikštelę, kur susidūrė su BMW – jo vairuotojas prieš tai laukė, kol bus užpildytas jo pažeidimo protokolas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vairuotojas

Vairuotojas portretas
Ne BMW kaltas, kad varuoja "vaikai" kurie neverti tokios markės automobilio.

Vitalijus.

Vitalijus.  portretas
Net neabejoju:) jei lietuvos jaunimelis galetu pigiai ipirkti ferrarius:) tai su ferrariais stoteles autobusu numusinetu ir greiti virsytu. Cia esme kad lengvai nusiperka visi galingus, greitus automobilius.

Vitalijus.

Vitalijus.  portretas
Man keista kad taip kvailai diskutuoja suage zmones. Ne BMW gamintojas kaltas kad lietuvoje pigiai galima nusipirkti senas bmw masinas. Ir kad jas gali nusipirkti visokie zasinai. Patys bmw automobiliai yra tiesiog puikus vairuoti. Kalbu apie naujus normalius bmw. O cia visi prisiperka, todel kad Lietuviu mentelitetas keistas. O patys BMW tikrai nera blogi automobiliai.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių