Daugiabučio priežiūrą matuoja ne tik pelnu

  • Teksto dydis:

Protinga kainodara, nuoširdus požiūris į klientą, skaidri atskaitomybė. Tokiais argumentais savivaldybės kontroliuojama bendrovė Kauno butų ūkis užsitarnavo kauniečių pasitikėjimą. Nenuostabu, kad bendrovę renkasi vis daugiau miesto daugiabučių.

Įsigaliojo nauja tvarka

UAB Kauno butų ūkis – Kaune tvirtas pozicijas turinti, daugiabučius administruojanti įmonė. Pagrindinė jos veiklos kryptis – daugiabučių gyvenamųjų namų bendrojo naudojimo objektų administravimas, techninė priežiūra, remontas ir avarijų namo inžineriniuose tinkluose likvidavimas. Bendrovė teikia paslaugas ir daugiabučių namų bendrijoms, namams, kuriuose įregistruota jungtinė veikla, visuomeninės paskirties pastatams bei visiems kitiems pastatams, kuriems reikia techninės priežiūros, avarinės tarnybos, patalpų administravimo.

UAB Kauno butų ūkis daugiabučių namų butų ir kitų patalpų bendrąją dalinę nuosavybę administruoja visose Kauno miesto seniūnijose, daugiausia Petrašiūnų, Panemunės ir Vilijampolės.

2016 m. pradžioje įsigaliojo nauja daugiabučių administratorių rinkimo tvarka, patvirtinta savivaldybės, tad atsirado poreikis juos pasirinkti iš naujo.

"Buvo žmonių, nepatenkintų senaisiais administratoriais, buvo daugiabučių išvis be administratorių. Tad jie gali pasirinkti naujus. Arba, kaip kad dažnai nutinka mūsų atveju, pasilikti su esamais. Išties turime ne vieną administruotą daugiabutį, kuris po balsavimo vėl pasirinko mus ir tęsia bendradarbiavimą", – pasakojo UAB Kauno butų ūkio generalinio direktoriaus pavaduotoja Danutė Razgūnienė.

Augimas – solidus

Bendrovė pastaraisiais metais tapo viena pirmaujančių mieste ir pagal augantį klientų skaičių.

"Per keletą mėnesių mus, kaip administratorių, pasirinko devyniolika naujų daugiabučių. Tai labai geras rezultatas, rodantis didžiulį gyventojų pasitikėjimą ir mus įpareigojantis išlaikyti aukštus paslaugų standartus", – pabrėžė UAB Kauno butų ūkio generalinis direktorius Marijus Zaborskas.

Vien nuo pavasario įmonės prižiūrimas naudingas plotas išaugo beveik 40 tūkst. kv. m. Iš viso įmonė prižiūri apie 450 daugiabučių namų. Tai sudaro maždaug penktadalį administravimo rinkos. Kaune veikia ir didesnių panašaus pobūdžio įmonių, tačiau Kauno butų ūkį nuo konkurentų skiria tai, jog tai – vienintelis administratorius Kaune, kurio savininkas Kauno miesto savivaldybė. Tai palengvina daugelio problemų ir klausimų sprendimą. Ne paslaptis, jog kartais, siekiant rasti greitesnę išeitį, reikia pasitelkti ir įdirbį su kolegomis iš kitų miesto tvarkymo sričių. Kadangi savivaldybės struktūros dirba kaip vientisas mechanizmas, sprendimai randami greičiau nei privačiose administravimo įmonėse.

"Jei gyventojai susiduria su avarine situacija, tarkime, trūkus vamzdžiui, jiems pagalbos reikia čia ir dabar. Tokiais atvejais pasitelkiame visus resursus, o mūsų brigados dirba nežiūrėdamos į darbo valandas ar savaitgalius, paslaugos teikiamos visą parą", – sakė D.Razgūnienė.

Konkurencija negąsdina

Paklausta apie konkurenciją daugiabučių administravimo srityje, pašnekovė neslėpė, kad konkurencija nuolat auga, tačiau UAB Kauno butų ūkis išlaiko savo pozicijas. Gyventojų palankumo savivaldybės įmonei nepakeičia ir kartais ne visai garbingi kitų bendrovių veiksmai, kai bandoma įvairiausiomis priemonėmis juos palenkti pereiti pas vieną ar kitą administratorių.

D.Razgūnienės teigimu, gyventojai patys kreipiasi į bendrovę ir klausia, kaip jiems elgtis, kaip gintis nuo spaudimo, patiriamo iš privačių bendrovių. Tokiu atveju, UAB Kauno butų ūkio specialistai žmonėms išaiškina jų teises ir ragina rinktis atsižvelgiant į aiškius faktus, o ne tuščius pažadus, kad ir kokie viliojantys jie atrodytų.

UAB Kauno butų ūkio darbuotojai daugiabučiams pateikia konkrečius ir individualius pasiūlymus, konkrečiai nurodydami paslaugų įkainius, o ne abstrakčias vizijas ir pan.

Namus, kuriuose vyksta balsavimai dėl administratoriaus pasirinkimo, gyventojai gali pasitikslinti miesto savivaldybės tinklalapyje www.kaunas.lt/gyvenamas-bustas. Ten pat galima sužinoti ir balsavimo rezultatus, gauti duomenis apie pasirinktą įmonę.


Šiame straipsnyje: Kauno būtų ūkis

NAUJAUSI KOMENTARAI

PATARIMAS

PATARIMAS portretas
JEI JAU BUSTO VALDA ATLIEKA NAMUI REMONTO DARBUS STEBEKITE DARBU EIGA IR FILMUOKIT,NES PRIRASO TOKIU DARBU KURIE NET NEBUVO ATLIKTI O MOKESIT DAUG.

mes

mes portretas
OJ Butu ūki betvarkė,jie visai nesiskaito su žmonėmis ,jai kas atsitinka jie niekada neturi laiko ir į kalbas neina.....Cemijos g-vė,yra BUTU ŪKIS ten tik pinigus plėše iš gyventoju,už paslaugas košmaras Kodėl nepadaro vieno centro ir administruoja namus būtu lodoriu mažau ir Kaunas pinigu sutaupytu.....

Reda

Reda portretas
Ko gi nepasigiria kad šį mėnesį viename name kaupiamųjų lėšų remontui paprašė 648 Eurų už 30,60 kv. m. butą. Va čia tai skaidrumas va čia tai apetitas administratoriaus.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių