Daugiabučio kieme baimę sėjo bitės

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Dainavoje, Partizanų g. 47-ojo namo kieme augančiame šermukšnyje, įsiveisė bičių spiečius.

Dainavoje, Partizanų g. 47-ojo namo kieme augančiame šermukšnyje, įsiveisė bičių spiečius.

"Baisu žiūrėti, – pasakojo namo gyventojas. – Medus varva, bitės vargsta, o apačioje vaikai žaidžia." Vyras teigė skambinęs ir bendruoju pagalbos telefonu, bet jokių veiksmų nesulaukė.
Anot jo, gaila ir bičių, nerandančių sau vietos, ir baisu dėl vaikų. Jeigu jie lįs, gali ir sugelti. "Atvažiuotų koks bitininkas ir susirinktų jas", – siūlė vyras.

Kauno bitininkų draugijos pirmininkas Jonas Jankauskas patikino, kad apie situaciją žino, bet kaip padėti neįsivaizduoja, nes yra išvykęs. Juolab kad ir galėtų koks bitininkas atvykti, vargu ar pasiektų spiečių, susispietusį 4-5 m aukštyje.

"Su šia problema gyventojai susiduria kasmet, bet sprendimų būdų vis dar nėra. Manau, kad ugniagesiai gelbėtojai be naro įrangos turėtų įsigyti ir porą tinklelių. Užtektų vieno mokyto žmogaus, kuriam tikrai nebūtų sunku tas bites surinkti", – svarstė J.Jankauskas.

Anot bitininko, dažniausiai toks spiečius po poros dienų pats išskrenda ieškoti nuolatinės gyvenamosios vietos. Bitės negelia, jeigu jų niekas neerzina, tad specialistas patarė niekada patiems nelįsti prie spiečiaus ir arti neleisti vaikų.

Vis dėlto bitėms pasisekė, nes kitą dieną prie šermukšnio jau darbavosi bitininkas Stasys. Nuo sugėlimo ištinusia ranka vyras parodė į krepšį, stovintį prie medžio. Jame dūzgė įpykusių bičių kamuolys.

Anot Stasio, dar viena tokia liūtis, ir bitės greičiausiai žūtų. Dabar jos keliaus į bitininko ūkį Lapėse. "Čia toks bitininko šventas reikalas: jeigu spiečių sugauni – jis tavo. Net jei mano bites kaimynas už tvoros sugautų, negalėčiau reikšti jokių pretenzijų", – juokėsi vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

be abejo

be abejo portretas
adresas yra partizanu 49 namo kiemas, ten kur Kamintos kontora...

tarp kitko..

tarp kitko.. portretas
...visai ne tas adresas...

negražiai apie bites

negražiai apie bites portretas
"Įsiveisė" ,rašantys tokius straipsnius neturi elementarių žinių apie lietuvių kalbos tradicijas, papročius... Įsiveisia tik padarai ,kurie nekenčiami daro nuostolius, -žiūrkės,pelės,graužikai,skruzdės.Bitės - miršta, nutūpia, susispiečia.. Įsiveisti, tai savotiškaspalaipsniškas "okupavimas", dauginimasis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių