Darbščios moterys papuošė senelių namus

  • Teksto dydis:

Per karantiną negalima lankyti senelių namų, kitų socialinės globos įstaigų, tad Aleksoto bendruomenės centro moterys, artėjant Kalėdoms, nutarė papuošti Aleksote įsikūrusius senelių namus.

"Kasmet per Kalėdas aplankydavome senelius, įteikdavome jiems saldumynų, savo gamintų suvenyrų, bet šiemet šventės kitokios. Dėl COVID-19 pandemijos paskelbtas karantinas neleidžia aplankyti senelių, todėl aktyvios moterys nutarė pagaminti po Kalėdų eglutę į kiekvieną senelių namų "Akacijų užuovėja" kambarį", – pasakojo viena iš Aleksoto bendruomenės narių Liukrecija Navickienė.

Pasak jos, moterų klubo rankdarbių gamybos siela Janina Stasiukynienė pamokė, kaip reikia gaminti eglutes iš juostelių, ir klubo moterys, gavusios namų užduotis ir reikiamų medžiagų, išskubėjo gaminti Kalėdų dovanėlių. Anksčiau įvairius rankdarbius aleksotiškės kurdavo susirinkusios kartu, tačiau pandemija pakoregavo šią tradiciją.

Negalėdamos aplankyti senelių, moterys pagamino eglučių, kuriomis jau papuošti senelių namų gyventojų kambariai. (Aleksoto rankdarbių klubo nuotr.)

Nagingosios moterys džiaugiasi, kad, dalyvaudamos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamame projekte "Aleksoto bendruomenės centro veiklos plėtra", galėjo įsigyti rankdarbiams skirtų priemonių ir medžiagų, todėl Kalėdų dovanėlių gamyba vyko labai sklandžiai.

Vos tik prasidėjus adventui klubo moterys jau nugabeno savo pagamintas Kalėdų eglutes į senelių namus Aleksote. "Viliamės, kad mūsų moterų rankomis pagamintos eglutės džiugins senelių namų gyventojus visą šventinį laikotarpį", – viliasi gerumu besidalijančios aleksotiškės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Puiki ideja

Puiki ideja portretas
Geri darbai nelieka pamirsti. Stiprybes ir sveikatos mielosios Jums.

Vytas

Vytas portretas
Po savaites laukim covid-19 zidinio.

Baba

Baba portretas
Tai tokios saunuoles ir padovanoja senoliams korona.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių