Darbo biržos slenkstį jau mina būriai jaunų specialistų

Aukštųjų mokyklų absolventai suskubo ieškotis darbo – į Kauno teritorinę darbo biržą pirmąją liepos savaitę kreipėsi per 700 asmenų iki 25 metų. Darbą gavo tik kas septintas laimingasis.

Darbo išteklių skyriaus vedėja Inga Balnanosienė teigia, jog tarp besikreipiančiųjų dominuoja tokių pačių sričių specialistai, kaip ir pernai.

„Kaip ir praėjusiais metais, vyrauja socialinių mokslų studijas baigę absolventai: psichologai, teisininkai, vadybininkai, viešojo administravimo specialistai“, – pasakojo I. Balnanosienė.

Karjerą pradedantys jauni specialistai pirmenybę skiria darbams, susijusiems su jų išsilavinimu, tačiau neatmeta galimybės imtis ir kitokių užsiėmimų.

„Studijavau maisto pramonės verslo vadybą, todėl norėčiau įsidarbinti šioje srityje. Suprantu, jog aukštų pareigų iškart negausiu, tačiau juk nuo kažko turiu pradėti. Žinoma, neatsisakysiu ir su specialybe nesusijusios veiklos“, – sakė Darbo biržoje sutiktas Viktoras Žilakauskis.

„Ieškau pastovaus darbo, tačiau nebūtinai susijusio su mano profesija. Sezoninis manęs nedomina. Jis neturi perspektyvų“, – savo mintimis dalijosi buhalterės specialybę įgijusi Brigita Petkevičiūtė.

Pasak I. Balnanosienės, vos apie 15 proc. visų registruojamų laisvų darbo vietų skirta moksleiviams, darbdaviai mieliau priima pilnamečius asmenis.

„Darbdaviai siūlo įvairius pagalbinius darbus žemės ūkyje, lauko prekyboje, kavinėse. Šiemet pas mus darbo prašė 600 moksleivių, tačiau pavyko įdarbinti tik 59“, – teigė pašnekovė.

Tačiau ne visiems jauniems asmenims svarbu įsidarbinti. Kai kurie registruojasi siekdami išvengti privalomojo sveikatos draudimo įmokų.

„Darbo neieškau, registruojuosi tik todėl, kad nereikėtų mokėti draudimo. Tai vienintelė priežastis, kodėl esu čia“, – pripažino anonimu norėjęs išlikti 24 metų jaunuolis.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietei

Kaunietei portretas
Kazi, pensininkes priims? Dirbciau, su malonumu.

Kaunietė

Kaunietė portretas
Kas bus, kai ateis ruduo, o jeigu Graužinienė, gerai pailsėjusi,vėl ims siūlyti įteisinti prostituciją? Tai kaip čia bus, nueini į darbo biržą, o tau prašom pasiūlo prostitutės ar prostituto legalų darbą? O jei atsisakysi, neteksi pašalpos? Kažin, o gal ta ponia persigalvos?

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
KTU pastatų inžinerinių sistemų bakalauro absolventų darbdaviai patys ieško...Jeigu norisi rimto, gerai apmokamo darbo, sukurti konkretų rezultatą, matyti kaip jis realizuojamas - šita specialybė gera investicija!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių