Darbo biržoje laukiami tik nevalgę ir negėrę bedarbiai?

Vargšą ir darbo biržoje muša. Negana to, kad savo transportu į Kauno teritorinę darbo biržą, esančią E.Ožeškienės gatvėje, atvykusiems bedarbiams miesto valdžios sprendimu už automobilio stovėjimą tenka mokėti po 4 litus per valandą, antradienį kai kurie jų pateko į dar keblesnę situaciją – visą dieną neveikė lankytojams skirtas tualetas.

Kasdien Kauno teritorinėje darbo biržoje bei tame pačiame pastate įsikūrusiame Jaunimo darbo centre apsilanko šimtai žmonių. Čia lankytojai kartais užtrunka valandą ir ilgiau. Jiems skirtas vienas vienintelis tualetas pirmame aukšte. Darbuotojai naudojasi tarnybiniu tualetu. 

„Pasitiko ant tualeto durų uždėta lentelė „Dėl techninių kliūčių neveikia“, o informacijoje paklausus, kur galima rasti veikiantį tualetą, atsakė – nėra. Į klausimą, kur pačios eina, nuraudusi darbuotoja vis tiek atsakė, kad nėra. Keista, kai tokioje įstaigoje, į kurią žmonės atvažiuoja iš visų miesto kampelių, nėra elementarių sąlygų. Žmonės tampo tas nelemtas užrakintas duris ir galvoja, už kurio kampo bėgti”, – piktinosi kaunietė Renata.

Kauno teritorinės darbo biržos atstovė Inga Balnanosienė teigė, kad tualetas sugedo dėl netinkamo jo naudojimo. „Taip yra nutikę jau ne kartą, bet visuomet šią problemą sprendžiame kaip įmanoma greičiau. Savo santechniko neturime, todėl jei kas nutinka, samdome kompetentingą įstaigą darbams atlikti”, – aiškino ji.

Pasiteiravome, kaip lankytojams rekomenduojama elgtis tais atvejais, kai prireikia tualeto, o šiuo naudotis draudžiama. „O ką darote, kai sugenda jūsų tualetas namuose? Laukiate”, – atšovė I.Balnanosienė.

Deja, kartais pasitaiko, kai laukti nebegalima. Gal tuomet darbo biržoje leidžiama pasinaudoti tarnybiniu tualetu? „Viskas priklauso nuo situacijos ir kaskart sprendžiame individualiai”, – teigė I.Balnanosienė. Įrengti antrą tualetą kol kas neplanuojama.

Darbo išteklių skyriaus pavaduotoja Danguolė Galinienė teigė, kad bėdos su tualetu dažniausiai ištinka dėl pačių lankytojų elgesio. „Į tualetą užeina labai daug žmonių. Bėda ta, kad juo labai netvarkingai naudojamasi. Dažnai net detalės dingsta”, – dėl lankytojų kultūros stygiaus skundėsi D.Galinienė.

Trečiadienį ir ketvirtadienį Jaunimo darbo centre vyks konsultacijos-seminarai „Darbo ieškančių asmenų teisės ir įsipareigojimai”, „Aktyvi ir sėkminga darbo paieška“. Peršasi išvada, kad seminarų dalyviams ir kitiems darbo biržos klientams čia derėtų užsukti tik ilgokai nevalgius ir negėrus.

Šių metų balandžio 1 d. duomenimis, Kauno teritorinėje darbo biržoje buvo registruota apie 43,9 tūkst. bedarbių. Didžioji dalis arba apie 76 proc. bedarbių užregistruota Kauno mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

licho

licho portretas
Be to ir dviračio nėr kur saugiai pastatyt.

viivvv

viivvv portretas
didesnes gedos negali but....mysim ant laiptu o kur det ?

mergiote

mergiote portretas
ten neziuri i lankytojus kaip i zmones...pasikele, nes pacios tai siltose kedese sedi,o tie kur bedarbiai,kaip antrarusiai joms......
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių