Darbai vyksta toliau: kur Kaunas tvarkosi šią savaitę?

  • Teksto dydis:

Rodos, Kaunas neketina lėtinti darbų tempo. Miestiečiams rekomenduojama atkreipti dėmesį, kad pavyktų išvengti laikinų nepatogumų. 

Pristatoma, kas bus atliekama šią savaitę:

• Kelininkai darbus pradeda Kėdainių ir Josvainių gatvėse, Šilainiuose. Prastos būklės dangą šią vasarą pakeis naujutėlaitis asfaltas.

• Romainiuose startavo A. Šapokos gatvės rekonstrukcija, kuri apims gatvės dalį nuo Kauno miesto ribos iki B. Brazdžionio gatvės. Iš viso beveik 900 metrų. Dulkėtas žvyrkelis virs asfaltuota gatve su šaligatviais ir apšvietimu.

• Kloti naują asfaltą rengiamasi Paupelio, Vyturių gatvėse, Sukilėlių prospekte.

• Automobilių stovėjimo aikštelėje Jonavos gatvėje įrenginėjama trinkelių danga, itin prastos būklės aikštelė – asfaltuojama.

• 17 metrų pločio Brastos gatvėje kapitalinis remontas dar tik įsibėgėja: ardoma sena danga ir susidėvėję gatvės borteliai. Intensyviu eismu pasižyminčią gatvę tikimasi išasfaltuoti iki rudens.

• Veiverių gatvėje tęsiamos dviračių ir pėsčiųjų tako statybos: nuo Kreivosios gatvės link senamiesčio montuojami kelio ir vejos bortai, pilami žvyro pagrindai.

• Prancūzų gatvėje pakloti du asfaltbetonio sluoksniai, rekonstrukcijos pabaigoje gatvė bus padengta dar vienu, tokia pati situacija ir Verkių gatvėje, kur beliko pakloti paskutinį sluoksnį. Prancūzų gatvės nuokalnėje betonuojama atraminė siena, tam, kad neslinktų šlaitas, papildoma sienutė darome ir prie Grigiškių gatvės. Prancūzų gatvėje taip pat tvarkomi įvažiavimai į daugiabučių kiemus, plytelėmis klojami šaligatviai, įrenginėjamas Breslaujos Prancūzų gatvių žiedas, į gyventojų sklypus įvedinėjama nauji elektros įvadai.

• Bendrovės „Kauno švara“ darbuotojai pluša ruošdamiesi Romainių kapinių takų asfaltavimui, avarinės duobės lopomos visame mieste pagal Avarinės dispečerinės paruoštą sąrašą. Dainų slėnyje atnaujinami ir dažomi suolai. Vilniaus gatvės požeminėje perėjoje remontuojamos laiptų pakopos.

• Tęsiama 4 kilometrų ilgio Ateities plento rekonstrukcija. Ši gatvė bus išplatinta, bus įrengti nauji pėstiesiems skirti šaligatviai. Užbaigus šiuos darbus, iki pilnos Pietrytinio aplinkkelio trasos liks tik atkarpa nuo hidroelektrinės tilto iki Palemono gatvės, kur naujasis Kauno apvažiavimas įsilies į atnaujintą Ateities plentą.

• Dar kelios brigados darbuojasi Baltų prospekte, kur dar šįmet dviratininkai ir pėstieji galės išbandyti naujus pėsčiųjų ir dviračių takus. Kone identiški darbai vyksta ir kitame miesto gale – Partizanų gatvėje, čia taip pat tvarkomi šaligatviai: pilama skalda, klojamas asfaltas.

• Savanorių prospekte kelininkai apgulę šaligatvius, kur tiesiamas vienas ilgiausių dviračių takų Kaune. Kelininkams sudėjus bortus, bus pradėta frezuoti važiuojamoji gatvės danga.

• Aleksote darbininkai toliau pluša iš esmės atnaujindami Aleksote apžvalgos aikštelę ir Marvelės upės slėnį. Kitame miesto gale – Draugystės parke, klojamos požeminės komunikacijos, formuojamos būsimos žaidimo aikštelės, pėsčiųjų takų tinklas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mokytoja

Mokytoja  portretas
Netikėtai sužinojom apie būsimą Vilniaus atliekų deginimą prie pat Kauno. Ekonominis ir ekologinis košmaras . Dideliais sunkvežimiais vežios 100 km .Paskui jie tušti grįš atgal. Papildoma tarša palei autostradą . Eismo apsunkinimas joje. Asfalto barstymai ar medžių kapojimai netikėtai nuėjo į antrą planą. Tikrieji žalieji iš Kanto gatvės , kilkit prieš ' žaliuosius' valstiečius - žaltiečius.

taigi

taigi portretas
Sankryžą Šiaurės pr. Savanorių ir Pramonės pr. pertvarkė taip, kad į Karmėlava ir į Savanorių pr. pasukti neįmanoma, didžiausios eilės. Į Savanorių turi būti atskira eilė, o į Karmėlava eilė prailginta, kad neužimtų, antros eilės link pramonės pr. Visi darbai braižomi popieriukuose, nepririšant prie vietos. Ar kas nors valo šviesoforų stiklus, ypač senesnės laidos, saulėtą diena visai nesimato kokia spalva dega.

ka

ka portretas
ten tvarkosi toli grazu iki tvarkos juk daro tokius neapgalvotus darbus ir del 1 kazkokio moterisko skubaus neaogalvoto projekto patvirtinimo ko pasekoje kai kuriu privaziavimu nereikejo keisti nes sudare dar didesne problema tiek keleiviams tiek vairuotojams nes buvo pertrumpi manevrams tai buvo mineta nesyki ir dabar kad atstatyt reiketu tas lesas isjeskoti is kaltu kuriu kaip ir visados nebus nes visi vienodi tai liecia Kaune Kreves p r 2 abipusius sustoimus pradzioje gatves san. su Birzelio 23 gt......uz darbus ats. p Keras savivalda......
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių