Dar vienas svarbus postas savivaldybėje – konservatoriams?

Gediminas Raudonis – ilgametis Kauno miesto savivaldybės kontrolierius. Ketvirtadienį miesto taryboje vyks kova dėl jo kėdės.

Savivaldybės kontrolierius – pareigūnas, prižiūrintis savivaldybės administracijos, administravimo subjektų ir kontroliuojamų įmonių finansinį bei veiklos auditą.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas inicijavo sprendimo projektą, kuriuo G.Raudonis būtų atleistas iš užimamų pareigų. Nors teisiškai viskas teisinga – dar pernai G.Raudoniui suėjo pensinis amžius, 65 metai. Tada kontrolierius pasinaudojo įstatymo numatyta galimybe ir paprašė pratęsti jo tarnybos terminą dar metams. Miesto taryba sutiko.

Kalbėdamas apie šį postą, meras A.Kupčinskas patvirtino, kad G.Raudonį miesto tarybai siūloma atleisti dėl pensinio amžiaus.

„Kaip taryba apsispręs, taip ir bus. Jokios politikos čia tikrai nėra, nes tai aukštos pareigos valstybės tarnyboje ir tokių dalykų čia negali būti“, – bet kokius politikavimus atmetė meras.

Redakcijos žiniomis, kaip tik šis postas labai domina konservatorius. Kaip tinkami kandidatai, savivaldybės užkulisiuose buvo minimi administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis ir miesto tarybos narė Edita Gudišauskienė, tačiau pastaroji atsisakė.

Tik artėjant tarybos posėdžiui Miesto ūkio komiteto iniciatyva užregistruotas analogiškas sprendimo projektas, kuriuo siūloma šį tarnautoją palikti pareigose dar metams.

Komiteto pirmininkas Židrūnas Garšva teigė, kad pats G.Raudonis kreipėsi į komitetą su prašymu pateikti šį projektą, o į jį komitetas atsižvelgė.

„Trys tarybos komitetai iš šešių pritarė mano pasilikimui. Kontrolieriumi dirbu jau 12 metų. Nei vienam politikui priekaištų neturiu, sveikata mano gera, turime kartu su Valstybės kontrolės tarnyba pradėję ne vieną projektą, tad dar norisi metus padirbti. A.Kupčinskas man nieko konkretaus nepasakė, tik minėjo, kad gal jau reiktų kitam užleisti šią vietą“, – sakė G.Raudonis.

Jei visgi butų atstatydintas, G.Raudonis sakė ko gero pasuksiantis į politiką, iš kur kažkada atėjo, arba eis dėstyti, bet pirmiausia atostogaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kemša savus

Kemša savus portretas
Rinkimai netoli, konservai kemša savus

milda

milda portretas
kaip galima dar norėti užimti atsakingas pareigas valstybės tarnyboje,kai tau jau 65 metai? TODĖL MŪSŲ ŠALYJE TAIP BLOGAI VISUR,NES NEGALIMA IŠKRAPŠTYTI IŠ ATSAKINGŲ POSTŲ NET IR PENSININKŲ 65 erių METŲ.TODĖL TAIP IR GYVENAME.

CIUKAS

CIUKAS portretas
Lietuva dieduku, dieduku Lietuva...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių