Dar dvi kandidatės į Metų kaunietės titulą

  • Teksto dydis:

Ambicingi planai, tikėjimas, talentas, susikoncentravimas į tikslą ir kruopštus kasdienis darbas. Tai yra tiksliausi akcentai, apibūdinant dar dviejų pretendenčių į Metų kaunietės titulą veiklą.

19. Asta Pundzienė

Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslo prorektorės ir jos kolegų pastangomis ši aukštoji mokykla, vienintelė iš Lietuvos universitetų, tapo Europos inovatyviųjų universitetų konsorciumo nariu.

KTU prisijungus prie šio konsorciumo, universiteto partneriais tapo pagal inžinerinės, elektros ir elektronikos krypties studijas ir mokslo tyrimus lyderiaujantys universitetai, tad KTU akademiniam personalui ir studentams atsiveria dar platesnės galimybės mokytis, ugdyti tarptautiškumą, verslumą, plėsti akademinio pasaulio atstovų akiratį, peržengiant įprastinio mąstymo ribas.

A.Pundzienė pasakojo, kad užimti prorektorės pareigas nėra lengvas darbas dėl įvairių aspektų. "KTU yra didelė organizacija ir vienas didžiausių Kauno ir Kauno regiono darbdavių. KTU vystomos per aštuoniolika mokslo krypčių, pradedant humanitariniais, socialiniais, technologiniais ir baigiant fiziniais mokslais. KTU – pirmasis universitetas, sudaręs sąlygas kurtis ir aktyviai veikti jaunam inovatyviam verslui. Universitetas taip pat aktyviai vysto tarptautinį bendradarbiavimą su mokslo universitetais Europoje, JAV, Japonijoje – tai didelė atsakomybė. Platus veiklų spektras yra ir iššūkis, ir galimybė", – apibendrino A.Pundzienė.

Į darbą švietimo srityje ji įsitraukė nutraukusi medicinos studijas ir pradėjusi mokytis Vytauto Didžiojo universitete psichologijos. Ji buvo pakviesta dirbti universiteto Pedagogikos centre, o vėliau – ir Profesinio rengimo studijų centre. "Žingsnis po žingsnio įsitraukiau į akademines veiklas, mokslo ir studijų valdymą, ir štai jau 23 metai darbo stažo", - sakė pašnekovė.

A.Pundzienės mokslinis darbas buvo skirtas organizacinei psichologijai – organizacijų vystymui ir pokyčių valdymui (stažavosi ir studijavo Amsterdamo laisvajame universitete, Olandijoje, Heidelbergo universitete, Vokietijoje, Harvardo ir Stanfordo Universitetuoe, JAV ir kitur). "Visas savo ir kitų kurtas teorijas pritaikiau ir taikau savo darbe – tai labai padeda tiek mano moksliniams tyrimams, tiek organizuojant mokslo ir inovacijų valdymą universitete", – kalbėjo viena iš universiteto vadovių.

Ją šiuo metu labiausiai motyvuoja eiti į priekį siekis, kad Lietuvos universitetas (susijungę KTU ir Lietuvos sveikatos mokslo universitetai) patektų į šimtuką geriausių pasaulio universitetų. "Ar tai įmanoma? Taip, turint kryptingą strategiją, motyvaciją ir išteklius", – tiki A.Pundzienė.

20. Rūta Paškauskienė

Lietuvos stalo tenisininkė, jos sąskaitoje – Lietuvos ir Europos čempionatų auksas. Jos tikslas – Rio de Žaneiro olimpiada.

R.Paškauskienė yra viena tituluočiausių Lietuvos sportininkių.  Būdama septyniolikos jau tapo Lietuvos suaugusiųjų čempione. Iškovotų laurų jai netrūksta ir mišriose, ir moterų dvejetų pirmenybėse. Europos čempionato mišriose porinėse varžybose ji su serbu Aleksandru Karakaševičiumi čempionais tapo net keturis kartus.

Rinkimų "Metų kaunietė 2015" 30-uko dalyvių sąrašą, kaip galima balsuoti už vieną ar kelias kandidates ir kurios jau sulaukė didžiausio palaikymo, rasite portale www.kaunodiena.lt/mk.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AAAA

AAAA portretas
Universiteto tarptautiškumas - ne tikslas, bet priemonė; universiteto siekis patekti į geriausiųjų šimtuką - negali būti tikslu, tai turėtų būti šalutinis efektas, siekiant studijų tikrosios kokybės, gero dėstymo medžiagos lygio. O dabar kaip ir stovime ant galvos. Kiek ilgai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių