Dainavos šimtametės ilgaamžiškumo paslaptis – darbštumas ir pamaldumas

  • Teksto dydis:

2014 metais Kauno mieste šimto ir daugiau metų sulaukė arba dar sulauks 27 miestiečiai. Vien Dainavos seniūnijoje šiemet garbingą jubiliejų švęs penki šimtamečiai.

Šimto metų jubiliejų pažymėjusi kaunietė Palmyra Vilčinskienė sulaukė ir miesto mero sveikinimų. Senolė tikino, jog saikinga mityba, darbštumas ir pamaldumas yra raktas į ilgą gyvenimą.

„Iš tiesų gyvenime svarbu geras nusiteikimas, tikėjimas bei artimųjų meilė ir šiluma. Manau, tai padėjo sulaukti tokio garbaus amžiaus. Nuoširdžiai linkiu sveikatos" , - sveikindamas šimtametę kalbėjo miesto vadovas.

„Mama augo inteligentų šeimoje, tačiau gyvenimas taip jau susiklostė, jog teko gyventi kaime ir ūkiškai verstis, tačiau mama niekuomet nesiskyrė su knyga. Vėliau pokario metai tiek mums, tiek mamai buvo be galo sunkūs. Mirus tėvui persikėlėme į Vilnių, kur mama dirbo geležinkelio pervažos reguliuotoja ir turėjo pasirūpinti penkiais vaikais. Prieš beveik keturis dešimtmečius mama persikėlė į Kauną, kur dabar gyvena su anūku, kuris ir prižiūri senolę" , - pasakojo šimtametės dukra Stanislava.

Pasak šimtametės anūko Arūno, močiutė visuomet apsupta artimųjų, iš Vilniaus jos aplankyti dažnai atvažiuoja vaikai, o ir Kaune netrūksta ją prižiūrinčių giminių.

Nors senolė gyvena penktame daugiabučio namo aukšte, prieš keletą metų dar pati nueidavo į bažnyčią ar šalimais esantį turgų ir parduotuvę, bet po patirtos traumos judėti tapo sunkiau. Paklausta, ką labiausiai mėgsta veikti, penkis vaikus, tiek pat anūkų ir du proanūkius turinti P. Vilčinskienė išskyrė mezgimą ir radijo klausymą.

2014 metais Kauno mieste šimto ir daugiau metų sulaukė arba dar sulauks 27 miestiečiai. Vien Dainavos seniūnijoje šiemet garbingą jubiliejų švęs penki šimtamečiai.


Šiame straipsnyje: Dainavailgaamžiaisenolė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių