Dailininkų kalvėje mokysis ir gydyti

Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakultetas išgyvena pakilimą: ne tik sulaukta daug stojančiųjų, bet ir pristatyta nauja magistrantūros studijų programa.

Fakulteto dekanas Jonas Audėjaitis džiaugiasi, kad šiemet nesikartojo 2010-ųjų istorija, kai vargiai surinkta studentų į tapybos ir skulptūros programas. Kilo grėsmė, kad programų bus atsisakyta, nes 2010 m. Švietimo ir mokslo ministerija neskyrė nė vieno studijų krepšelio minėtoms programoms, o studentai nepildė paraiškų į mokamas vietas.

"2010-aisiais priėmėme bene mažiausiai studentų, bet po to kasmet skaičius laikėsi apie 60. Šiais mokslo metais sulaukėme 57 studentų", – džiaugėsi J.Audėjaitis.

Šiemet architektūros studijas pasirinko dešimt jaunuolių, stiklo ir taikomosios tekstilės po keturis, tapybą – šeši, skuptūrą – septyni, grafiką – vienuolika, o dizainą – penkiolika.

Priėmus tokį gausų būrį naujokų, išnyko grėsmė atsisakyti kokių nors studijų programų. "Padėtis nuo 2010 m. labai pasikeitė, neatsisakėme jokių programų. Buvo keista, nes paprastai mažai jaunuolių renkasi skulptūros studijas, bet šiais metais surinkome net dvigubą grupę", – permainomis dalijosi dekanas.

Nauji mokslo metai dekanui džiugūs ne tik dėl gausaus būrio studentų, bet ir dėl naujos magistrantūros studijų programos – Dailės terapijos. Programa ypatinga tuo, kad yra paruošta bendradarbiaujant VDA KDF ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetui (LSMU).

"Kartu su LSMU įsteigėme labai ambicingą magistrantūros programą ir sulaukėme daug norinčiųjų studijuoti. Dailės terapijos programa yra unikali tuo, kad įsteigta dviejų universitetų. Jos siekėme ilgus metus ir pagaliau esame pasirengę priimti studentus: ruošime specialistus dailininkus-terapeutus, kurie galės dirbti su pacientais. Esame vieninteliai Lietuvoje, siūlantys šią programą", – apie naujoves pasakojo J.Audėjaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pabaigs

pabaigs portretas
pseudoterapeutai ir eis į klinikas užpakalių šluostyt ....... perspektyvu žiauriai

hm hm

hm hm portretas
lsmu, vda,kdf, - taip mandrai, gal KNŠ?

tfui

tfui portretas
tfui koks baisus pastato siena,nei remontuoja nei grozio supratimo tik gadina vaisda senamiesti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių