Dabar besiskirianti kaunietė tikisi tik blogiausio: mįslingai supleškėjo ir butas

Kaune gyvenanti Inga Žikaitė per keturis mėnesius išgyveno tokį košmarą, kokio kitas žmogus nepatiria per visą gyvenimą: gąsdinantis išpuolis kelyje, kaip fakelas supleškėjęs automobilis ir galiausiai – sudegęs mamos butas. „Ko dar baisesnio laukti?“ – nerimo neslepia moteris ir teigia, kad viskas prasidėjo nuo tos akimirkos, kai padavė skyrybų dokumentus.

Supleškėjo mamos butas

Dar šių metų pradžioje garsiai nuskambėjęs išpuolis Radviliškio rajone, Baisogaloje, kuomet I. Žikaitė ir jos draugas buvo užpulti kelyje, rodos, buvo tik įžanga į visą laukiantį siaubą, kurį šiuo metu patiria su vyru besiskirianti moteris. Skyrybų procesas, pasak pašnekovės, vis nukeliamas – paskutinį kartą dėl į posėdį neatvykusio jos vyro – o baisūs įvykiai ir toliau tęsiasi.

Paskutinis tokių visiškai moterį paliko be žado, o dabar ji, kaip pati sako, jau bijo ir dėl savo pačios gyvybės.

Vėlų balandžio 15-osios vakarą Baisogaloje esančiame bute kilo gaisras. Šis butas priklauso I. Žikaitės mamai. Pastaroji jau kurį laiką jame negyvena – yra išvykusi į užsienį. Dar prieš skyrybų procesą Inga su vyru gyveno šiame bute.

Į nelaimės vietą atvykę ugniagesiai bandė išsaugoti kuo daugiau turto, tačiau liepsnos jau buvo įsisiautėję. Per gaisrą apdegė kambarių sienos, lubos, baldai, buitinė technika, įvairūs namų apyvokos daiktai. Nuo karščio suskilo ir išdužo buto langų stiklai. Įdomiausia tai, kad buto durys buvo užrakintos, todėl ugniagesiai įtaria, kad gaisras čia buvo sukeltas tyčia. Taip leidžia manyti ir specialistų rasti net keturi gaisro židiniai. 

Ko dar baisesnio laukti?

Šią informaciją ugniagesiai pateikė pareigūnams, kurie atlieka tyrimą dėl turto sunaikinimo. Šiaulių policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad šiuo metu dar anksti skelbti išvadas, ikiteisminis tyrimas atliekamas, nustatinėjami ir nuostoliai.

Po šio siaubingo įvykio I. Žikaitė pasakojo įtarianti, kad čia rankas gali būti prikišęs jos vyras. 

„Jau seniai įtariau, kad jis turi pasidaręs šio buto raktus. Ar dar tuomet, kai gyvenome kartu, ar kada juos paėmė iš vaikų, tačiau vidinė nuojauta tą kuždėjo. Pasirodo, kad ne be reikalo“, – į sutuoktinį jau ne pirmą kartą kritikos strėles leidžia ji.

Atvykus į jau sudegusį butą, kaip teigia Inga, ugniagesiai manė, jog gaisras kilo nuo netvarkingos elektros instaliacijos, nes buto durys buvo užrakintos, jame nieko nebuvo. Tačiau jiems buvo paaiškinta, kad jau kuris laikas čia visi elektros įtaisai išjungti. I. Žikaitė ugniagesiams nelaimės vietoje prasitarė, kad jos sutuoktinis gali turėti raktus, jog vyksta skyrybų procesas. Tuomet, pasak pašnekovės, imta atidžiau tyrinėti gaisravietę.

„Tuomet ir buvo pastebėti net keturi gaisro židiniai. Ugniagesiai suprato, kad aš nejuokauju“, – prisimena ji ir dar labiau apgailestauja, jog buto neapdraudė.

Šokiruojantys įvykiai

Portalas kauno.diena.lt primena, kad skaudi kaunietės gyvenimo istorija imta narplioti po incidento, kuris įvyko sausio 11-osios vakarą.

„Iš Baisogalos važiavome Kauno link. Įveikę apie 15 km pastebėjome, kad iš paskos atvažiuoja automobilis. BMW markės transporto priemonė, geltonais automobilio numeriais, priartėjo labai arti, tada manevruodama į šonus aplenkė mūsų automobilį. Aplenkęs BMW stabdė. Greičiausiai norėjo, kad sustotume. Automobilį mes sustabdėme, tada BMW pradėjo važiuoti atgal. Slidžiame kelyje mes jį apsilenkėme ir iškart skambinome Bendruoju pagalbos telefono numeriu 112“, – apie garsiai nuskambėjusį išpuolį pasakojo Inga.

Pasak kaunietės, metaliniu raktu, skirtu padangoms atsukti, BMW keleivis trenkė per stiklą, įlenkė ir kėbulą. Dar spėjo užkabinti galines automobilio dureles.

„Stiklai ant manęs pabiro, juos vėliau išsikrapščiau. Bet tada buvo šokas – juk tai yra pasikėsinimas į gyvybę“, – sakė Inga. Laimė, šio kraupaus įvykio metu žmonės nenukentėjo. Kauno policijos atstovės Justinos Kazragytės teigimu, dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Portalui pasidomėjus, kaip vysta šis tyrimas, kol kas policijos atstovai nieko plačiau pakomentuoti negalėjo – įvykį pareigūnai vis dar tiria.

Praėjus beveik mėnesiui Inga patyrė dar vieną sukrėtimą. Vasario 17-osios naktį vienoje sostinės aikštelėje kilo gaisras, kurio metu sudegė automobilis „Škoda“ ir apdegė šalia buvusi dar viena transporto priemonė. „Škoda“ priklauso I. Žikaitei ir jos draugui Aidui.

 

 

Pasak Vilniaus pareigūnų, sudegęs automobilis galėjo būti padegtas tyčia. Tačiau kol kas pradėtas ikiteisminis tyrimas visoms aplinkybėms išsiaiškinti, nuostolis taip pat nustatinėjamas. Portalo žiniomis, šis įvykis kol kas taip pat nėra išaiškintas.

 

 

Rodo pirštu į sutuoktinį

Kaip ir gaisrą mamos bute, taip ir anksčiau nutikusius abu įvykius moteris linkusi sieti su besitęsiančiomis skyrybomis.

„Vis dar esamas vyras jau kurį laiką mergaičių klausinėjo, kur apsistojome, kaip atrodo namas ir taip toliau. Netrukus po išpuolio Baisogaloje buvo žmonių, kurie pranešė, kad galbūt mus atakavo mano vyro draugas. Liudininkai matė šį BMW automobilį, stovintį draugo kieme, tačiau kai mes apie tai pranešėme policijai, jie sureagavo tik po kurio laiko ir to automobilio kieme jau nerado“, – kiek anksčiau portalui teigė nukentėjusioji.

Pasiteiravus, kodėl moteris mano, kad šie baisūs nutikimai – galimas vyro kerštas, tris mažamečius auginanti Inga atvira: „Šie įvykiai – tik tęsinys.“ Toks įvykis, kai buvo taranuotas automobilis, pasitaikė ne tik šį kartą. Pirmasis buvo vos tik jos vyras grįžo iš užsienio ir sužinojo apie skyrybas. Tuomet jos vairuojamam automobiliui taip pat buvo užkirstas kelias.

„Skyryboms ruošiausi kelerius metus, bet vis nedrįsau žengti šio žingsnio. Nuojauta kuždėjo, kad kai tam pasiryšiu, gyvenimas taps tragedija. Tačiau tikrai netikėjau, kad viskas bus taip, kaip yra dabar. Kai nunešiau dokumentus, persikrausčiau gyventi pas mamą į butą. Tuomet prasidėjo durų trankymai ir nuolatinis psichologinis smurtas“, – šio baisaus gyvenimo etapo pradžią prisimena pašnekovė.

Labai laukiu skyrybų pabaigos. Tačiau vyras yra pasakęs, kad skyrybų procesą vilkins, kol galės. Darys viską, kad tik man pakenktų.

Su portalu kauno.diena.lt bendravusi moteris skaičiuoja, kad per pusmetį policijai ji parašė apie 17 pareiškimų, – dalį jų dar gyvendama su vyru Baisogaloje, o kai kuriuos jau persikėlusi į Kauną. Policijos atstovai pateikia aštuonis atvejus, kurie buvo oficialiai registruoti.

Tiesa, Ingos vyras taip pat yra parašęs pareiškimus policijai dėl jos galimo smurto prieš mažametes dukras.

„Šiuo metu vyksta tyrimas dėl esą mano smurto prieš vyriausią dukrą. Kelis kartus man sutuoktinis kvietė policiją, skundė dėl neva netinkamo elgesio. Viskas buvo fabrikuojama iš anksto, tačiau įrodyti to jis nesugebėjo“, – teigė Inga.

Kauno policijos atstovė J. Kazragytė patvirtino, kad toks pareiškimas tikrai gautas. „Praėjusių metų lapkričio 12 d. į Kauno apskrities VPK kreipėsi vyras dėl galimo jo sutuoktinės smurto prieš mažametę. Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo“, – rašoma atsiųstame atstovės laiške. Pasiteiravus, kuria linkme vyksta šis tyrimas, gautas atsakymas, kad visos aplinkybės ištirtos – beliko sulaukti galutinės prokuroro išvados.

Smurtas viešoje vietoje

Gyvendama Radviliškio rajone pas mamą I.Žikaitė pasakoja patyrusi vyro smurtą net viešoje vietoje: „Jis puolė mane prie mažametės, trenkė į pilvą. Tačiau šią bylą pareigūnai nutraukė, nes neužteko įrodymų. Tačiau tuo metu, kai vyko tyrimas, jam buvo apribota galimybė išvykti iš šalies, taip pat kurį laiką artintis prie manęs.“

Persikėlus į Kauną, pasak pašnekovės, negandos nesibaigė: „Pačią pirmą dieną mokykloje sutuoktinis mus užpuolė šalia jos. Šoko ant mašinos, apspjaudė mane, keikė prie vaikų. Iškart atvyko pareigūnai, tačiau jo neberado ir nesulaikė. Vėliau vyko apklausa, vyksta tyrimas, kol kas daugiau nieko ir nežinau.“

I.Žikaitė itin atvirai pasakoja, kad labiausiai laukia skyrybų pabaigos ir tikisi, jog bent tada galės ramiau gyventi. Kol kas, jos teigimu, ne tik policija, bet ir kitos įstaigos padėti negali, o reali nauda menka – vyresnei dukrai buvo skirtos kelios nemokamos psichologų konsultacijos.

„Visi rodo pirštu į teismą. Tai labai laukiu skyrybų pabaigos. Tačiau vyras yra pasakęs, kad skyrybų procesą vilkins, kol galės. Darys viską, kad tik man pakenktų. Iš esamos situacijos panašu, kad jis nejuokavo“, – sakė I.Žikaitė ir užsiminė, kad dabar paskutinius skyrybų formalumus tikisi užbaigti gegužės mėnesį vyksiančiame posėdyje.

Nekalbus sutuoktinis

Dar sausį portalui kauno.diena.lt susisiekus su I.Žikaitės advokatu, kuris rūpinasi skyrybų formalumais, išsiaiškinti, kaip greitai moteris turės galimybę nebesieti gyvenimo su sutuoktiniu, nepavyko – advokatas buvo itin nekalbus.

„Dokumentai yra paruošti, daugiau jums nieko nekomentuosiu“, – tepasakė jis.

Tąkart su I.Žikaitės vyru susisiekti iš pirmo karto taip pat nepavyko. Tačiau galiausiai telefonu atsiliepęs vyras pasakė su daugeliu žiniasklaidoje pasirodžiusių teiginių kategoriškai nesutinkantis. Paprašytas pateikti savo versiją, jis viešinti šios informacijos nepanoro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Slaugytojas

Slaugytojas portretas
Pedofilų mafijos dar viena auka. 3 Mergaitės išnaudojamos kartu su jų motina. Visos apsvaiginamos. Žmonės neužsimerkite į šią istrorija, kurioje vienintelis vyras Artūras Gotautas kovoja su šia supuvusia sistema, su pedofilų klanu. Noritnis ištraukti šeimą iš jos gniaužtų.. Šiuo metu su juom bandoma susidoroti, apkaltinti ir nuteisti, Arba net nužudyti, su išvada nelaimingas atsitikimas. Jis tiek žmogus prisikasė pats vienas. Didvyris mūsų.

Seip nx

Seip nx portretas
bl nieka nezinojau as eina nx kai prasisuka cia anie. anos vyrs ten kamikazde konkretus nx pasusvy piemuo ans da buva kada menta pajunge. nx blizge turi ans parakanai nepades. zegnotis pradeciau as jau db. nx nx nx bet tai nu nx taip uzbrist. Savam stiliui vietine fauna pirma padara paskui galvoj. amarai

Seip nx

Seip nx portretas
kai bispridela sustume baisogalos dramblynas nx. ziedes navagrodas nebedave neuzteko. pastate ant kaifo tvarkinga merga. bispridelas nx. navagrodui pliuske marko barzdukai marasinkie bickelei nacei fimkai dziaugei dar ten simtas kitu nx dalbajobai supystot nx nx.. sniuriuku hebra as nepavydziu paskutiniu dienu jums nx bl mauglei. sukut kasekus paskutinius. tyla pries audras.
VISI KOMENTARAI 61

Galerijos

Daugiau straipsnių