Cirko reklama teršia miestą

Kaune vėl svečiuojasi cirkas. Miestiečiai piktinasi, kad į pasirodymus kviečiantys ant faneros plokščių užklijuoti plakatai darko Kauno vaizdą.

Praėjusio amžiaus stiliumi

Šią savaitę cirko palapinių pridygo Aleksote, Veiverių gatvėje. Kauniečiams užkliuvo kone visus elektros apšvietimo stulpus palei gatvę apjuosusios afišos, kviečiančios į cirką. Spalvotuose plakatuose praeiviai viliojami net dramblio pasirodymu.

"Ar tokia reklama legali ir ar miestas bent jau gauna iš jų kokios nors naudos? Jeigu ne, kodėl leidžiama taip teršti miestą?" – teiravosi į redakciją paskambinusi Aleksoto gyventoja.

"Iš miesto centro vos pravažiavus Vytauto Didžiojo tiltą, jau prasideda tos reklamos. Veiverių gatvėje ant kiekvieno stulpo abiejose gatvės pusėse prikabinta faneros plokščių. Kai kurie užrašai blankūs, net nematyti, į kur kviečia. Ir tai kartojasi nuolat, kai tik koks nors cirkas atvažiuoja į Aleksotą. Tokiomis reklamomis šiukšlinamas miestas", – įsitikinęs kaunietis Kęstutis, taip pat skambinęs į redakciją. Jo manymu, reklamos ant faneros plokščių buvo populiarios prieš daugiau kaip dešimtmetį ar dar seniau, bet visai nedera XXI a. didmiesčiui.

Prašome kauniečių pranešti, kur ši reklama dar skleidžiama, ir ji bus pašalinta.

Neprašė leidimų

Kauno savivaldybės atstovai patvirtino, kad cirko pasirodymų reklamavimas į miesto biudžetą neatneša nė 1 euro. Be to, cirkas net neprašė leidimų įrengti laikinąsias reklamas.

"Neseniai mieste pasirodžiusi cirko reklama yra neteisėta. Prieš kelias dienas apie tokias reklamas buvo pranešta Viešosios tvarkos skyriui. Šio skyriaus specialistai informavo, kad reklama pašalinta. Galbūt ne visos vietos pastebėtos ir reklama nebuvo nuimta. Prašome kauniečių pranešti, kur ši reklama dar skleidžiama, ir ji bus pašalinta", – žadėjo Klientų aptarnavimo skyriaus Licencijų ir leidimų poskyrio vedėja Sonata Šėlienė.

Anot jos, šiuo metu Kaune vienas cirkas yra pateikęs prašymą organizuoti komercinį renginį – cirko pasirodymus, bet leidimas tokiam renginiui dar neišduotas.

Neatitinka jokių standartų

Pasak Miesto planavimo ir architektūros skyriaus specialistų, lauko reklamos yra derinamos taip, kaip numato taisyklės.

"Minėtos faneros plokštės neatitinka jokių standartų, todėl negali būti net kalbos apie specialius reikalavimus. Be to, ant elektros stulpų kabinti reklaminių stendų neleidžia specialusis planas", – aiškino S. Šėlienė.

Specialistė atkreipė dėmesį, kad kai kur tokios reklamos iškabintos netgi paveldo saugomoje teritorijoje.


Šiame straipsnyje: cirkascirkas Kaunecirko reklama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zita

Zita portretas
Kokia pikta musu tauta,viskas blogai,viskuo nepatenkinti

Ogis ir tarakonai

Ogis ir tarakonai portretas
Nekenčiu cirko ir klounų! Nieko šlykštesnio už klounus nėra! Išsidažę durniai bando iššaukti žiūrovų juoką... Apgailėtina... Cirkas jau seniai tapo atgyvena...

B

B portretas
žinant cirko vadovų mentalitetą ir tai, kad jų sąlygos gyvūnams neatitinka reikalavimų, taip - tikrai teršia. O sakyti, kad visur negatyvas nėra teisinga, nes matom negatyvą ten, kur jis ir yra.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių