Chemijos gatvės atkarpai suteiktas paukščio vardas

Miesto taryba pritarė vienai Kauno gatvei suteikti mažo paukštelio – Kukučio vardą. Naujasis pavadinimas suteiktas Chemijos gatvės atkarpai.

Antradienį Kauno miesto taryba pritarė Pavadinimų sumanymo ir atminimo įamžinimo darbo grupės pasiūlymams ir Amaliuose esančiai gatvei suteikė Kukučio vardą. Kukučių gatvė driekiasi ties Chemijos gatve ir kerta Kikilių bei Jerubių takus. Kauniečiai dažnai šią vietą pravažiuoja keliaudami link Amalių geležinkelio pervažos, mat naujoji gatvė yra visai netoli Chemijos ir Technikos gatvių sankryžos.

Dažnai kauniečiai šią Kauno vietą vadino tiesiog Chemijos gatve. Tačiau Registrų centras nurodė, kad šioje atkarpoje esantys namai pažeidžia Chemijos gatvės numerių eilės didėjimo tvarką, todėl negalima šios vietos priskirti būtent šalia einančiai Chemijos gatvei. Specialistai pažymėjo, kad naujas Kukučių gatvės pavadinimas suteiks galimybę lengviau rasti reikiamą adresą, neliks painiavos tarp Chemijos gatvės adresų.

Apie gatvės pavadinimo keitimą buvo skelbta ne tik Kauno miesto savivaldybės internetiniame puslapyje, bet taip pat ir Petrašiūnų seniūnijos patalpose.

Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius tikino, kad pavadinimai gatvėms suteikiami pagal tam tikrame rajone egzistuojančias gatves. Šioje vietoje aplink esančios gatvės jau pavadintos paukščių jerubės ir kikilio vardu, todėl ir naujajai gatvei suteiktas vardas iš gamtos.

Kukutis – tai kukutinių šeimos paukštis, sveriantis maždaug apie 70 gramų. Jo viršutinė kūno dalis – molio spalvos, galvą puošia mažas kuodukas, lenktas ir plonas snapas, sparnai juodi su baltais dryžiais.

(maps.lt nuotr.)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zoro

Zoro portretas
Zvelgiant i foto tai gali buti tik - KAKUCIO gatve :). Kur eksfaltas ?

kukutis

kukutis portretas
Na, ir idomi informacija - detaliai aprasinejate kukuti, negi taip sunku buvo ideti piesinuka ar nuotrauka? Juk gyvename dabar informaciniu technologiju amziuje, o ne viduramziais, ar ne?

To ....

To .... portretas
Kai galvos pavadinimą gatves kur tu gyveni be jokios abejones gaidžio vardu pavadins. Kilnojama pavadinimą padarys,kad visiems nekiltu klausimu kur gyveni...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių