Centrinės gatvės išraustos: kada baigsis remontas?

Eismą centrinėje miesto dalyje vis dar sunkina kelių judrių vietų – V. Putvinskio ir A. Mickevičiaus gatvių – remontas. Kauniečiai baiminasi, ar prasidėjusių darbų neįšaldys artėjanti žiema.

Erzina remontas

Kauniečiai pastebi, kad miesto centre automobilių spūstis didina vienu metu tvarkomos gatvės. V. Putvinskio gatvėje automobiliai vos prasilenkia, nes kelininkų technika užima dalį gatvės, pėstiesiems iš viso sudėtinga praeiti. A. Mickevičiaus gatvėje vis dar ribojamas eismas, tad susidaro spūstis Maironio gatvėje. Gyventojai pradėjo nerimauti, kad išrausti keliai dar ilgai tampys vairuotojų kantrybę.

"Kiek girdėjau, lapkričio viduryje turėtų būti baigti darbai, tačiau remonto tempas verčia sunerimti. Jau naktimis sinoptikai praneša minusinę oro temperatūrą, ką gali žinoti kada prisnigs. Tai tuomet darbus baigs tik tada, kai iš žemės įšalas išeis? Taip ilgai vairuotojai neištvers", – susirūpinimą išreiškė kaunietis Algis.

Šiuo metu dėl vykstančių A. Mickevičiaus gatvės remonto darbų ribojamas eismas. Vairuotojai šia gatve važiuoti tik viena kryptimi, iš šios gatvės patekti į Karaliaus Mindaugo prospektą negalima, tad reikia rinktis aplinkines gatves.

 

Užkliuvo darbininkai

Kitas kaunietis Vilius stebėjosi V. Putvinskio gatvėje vykstančiais darbais. Anot jo, darbininkai išdaužo visas plyteles, jas sukrauna į sunkvežimius ir išveža lauk, nors esą jas būtų galima pakloti kituose Kauno rajonuose.

Jau naktimis sinoptikai praneša minusinę oro temperatūrą, ką gali žinoti kada prisnigs. Tai tuomet darbus baigs tik tada, kai iš žemės įšalas išeis?

"Gaila, kad taip viską išdaužo. Kitur tikrai plytelės ištrupėjusios, galėtų jomis palopyti kitus šaligatvius. Juk Laisvės alėjos danga yra paklota kitose Kauno vietose, tad ir čia galėtų racionaliau leisti miesto pinigus", – pastebėjo jis.

Kas jau padaryta?

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis "Kauno dienai" sakė, kad abiejų gatvių – A. Mickevičiaus ir V. Putvinskio – tvarkymo darbai turi būti baigti iki šių metų pabaigos. Šiuo metu V. Putvinskio ir A. Mickevičiaus gatvėse beveik baigti dėti gatvės borteliai, sutvarkytos požeminės komunikacijos, toliau klojamos šaligatvio plytelės.

"A. Mickevičiaus gatvės važiuojamoji dalis šiuo metu yra išfrezuota ir laukia naujo asfalto. Gatvėse liko baigti kloti šaligatvio plyteles ir išasfaltuoti važiuojamąsias gatvių dalis, taip pat atlikti ženklinimo darbus. Be to, laukiame ekspertų išvadų, kad šie nurodytų, kuriuos medžius šiose gatvėse reikia pakeisti naujais, o kuriuos palikti", – komentavo specialistas.

Jis sakė, kad A. Mickevičiaus gatvėje eismas bus atnaujintas, kai bus nutiesta nauja asfalto danga. Iki to laiko vairuotojams teks pakentėti ir savo kelionę planuoti kitomis miesto gatvėmis.

A. Pakalniškis atsakė ir dėl V. Putvinskio plytelių. Anot jo, ši danga jau atitarnavo, todėl ją reikia pakeisti nauja. Plytelės per daug susidėvėjusios, kad būtų galima jas pakloti kitose miesto vietose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Vogimas pagreitintais tempais... nes neaišku kiek tai bus toleruojama; - geriau BENT Laisvės alėją pabaigtų. Bet pabaigt reikia sugebėt, o štai viską sugriaut tai proto ir nereikia.

taip

taip portretas
Kai tik prasideda rudens lietus ir prasideda asfaltavimo darbai Šiaurės prospekte. Priešais 29 Nr. namą iškasta duobė, kurioje mirksta šilumos trasos vamzdžiai, tuoj šalčiai, o darbai nejuda visą vasarą, o juk už šilumos nuostuolius mokame mes visi. Darbus vykdo firma " Miesto šiluma" - tiksliau reikėtų pasakyti "miesto dargana".

petia

petia portretas
kaip gali buti greitai sutvarkoma kai nera kam dirbti kokius iperka tokie taip ir dirba atkreipkit demesi i darbuotoju kieki ant tokiu objektu
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių