Byla teisme: kas maudėsi prekybos centro akvariume ir pavogė ryklį?

  • Teksto dydis:

„Pagrasinęs prekybos centro apsaugos darbuotojui šaunamuoju ginklu, pasipriešinimo atveju grasinęs žodiniu susidorojimu „sušerti rykliams“ ir kitais fizinės prievartos būdais, surišo nukentėjusįjį virve, neteisėtai išsimaudė dekoratyviniame akvariume, skirtame jūros gyvūnų parodai, ir neteisėtai bandė pasisavinti 2 metrų ryklį.“ Tai netikros bylos faktai, o tik ištrauka iš teismo posėdžio inscenizacijos.

Kaltinamojo vaidmenį balandžio 6 d. Kauno apygardos teisme vyksiančioje inscenizacijoje atliks visiems puikiai pažįstamas aktorius M. Papinigis, įkūnysiantis Vovkos personažą.

Kauno apygardos teismas nuo 14 val. atvers duris visuomenei skirtame renginyje „Efektyvumas, kokybė ir skaidrumas Lietuvos teismuose“. Renginio metu bus galima dalyvauti tikroje teismo posėdžio inscenizacijoje, pasiklausyti A. Bumblausko, E. Laurinaičio paskaitų bei diskusijos su R. Jonaičiu.

Psichoterapeutas E. Laurinaitis pažvelgs giliau į konfliktų priežastis, kurios gali atvesti į teismo salę. Kartu su Istoriku A. Bumblausku bus galima padiskutuoti apie teismų istoriją ir, artėjant Lietuvos vardo šimtmečio minėjimui, prisiminti Lietuvos tapatybės klausimą teisinėje sistemoje.

Teismo savanoris, teisėja ir Richardas Jonaitis kalbės apie socialinę teismų atsakomybę, savanorystės prasmę. „Galima sakyti, kad savanorystė yra prasmingas geros mados reikalas. Juk tai duoda gerą postūmį šaliai. Jei lygintume madą prisigerti, atimti iš ko nors mobilųjį telefoną ir būti kietam savanoriui, tai vienareikšmiškai savanoriauti ir būti dėl to madingam yra tūkstančius kartų geriau nei daryti blogus darbus“, – pastebi R. Jonaitis.

Renginio metu bus galima dalyvauti ekskursijoje po Kauno apygardos teismą, savo žinias išmėginti protmūšyje ir pasimatuoti teisėjo mantiją, taip pat pasivaikščioti po virtualią teismo posėdžio salę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
istorikams ir teisejams - sperma uzspaude smegeneles .....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių