Buto nuoma gali siekti penkiaženklę sumą

Lietuvoje už nuomojamą butą savininkai kartais prašo net penkiaženklės sumos. Šiuo metu daugiausiai brangių butų nuomojama Vilniaus senamiestyje, o vieno jų mėnesio kaina siekia 12 tūkst. litų, skelbia nekilnojamojo turto skelbimų portalas domoplius.lt.

Kaune viena didžiausių prašomų sumų už  buto nuomą – 4 tūkst. litų. Skelbime teigiama, kad Laisvės alėjoje esančiame 113 kv. m. bute yra trys miegamieji kambariai, virtuvė, sujungta su svetaine, didelė drabužinė, du vonios kambariai.

Šio portalo duomenimis, brangiai nuomojamų butų, kurių mėnesio kaina viršija 3 tūkst. litų, skelbimai sudaro apie 9 proc. visos nuomojamų butų pasiūlos. Štai kovo viduryje Vilniuje minėtų skelbimų buvo daugiau nei 230, Klaipėdoje – apie 20, Kaune – apie 10.

Pastebėta, kad dažniausiai už daugiau nei 3 tūkst. litų nuomojamų butų savininkai nuomininkų laukia ne vieną mėnesį. Nors butai būna puikiai įrengti, tačiau tik nedidelė dalis žmonių gali mokėti tokią sumą.

Nekilnojamojo turto rinkos konsultantų teigimu, dažniausiai prabangius butus išsinuomoja diplomatinių atstovybių darbuotojai ar užsienio įmonių vadovai.

Teigiama, kad pagrindiniai kriterijai, lemiantys nuomojamo buto kainą, yra vieta, buto dydis, interjeras ir baldai.


Šiame straipsnyje: būstasnuoma

NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
Ir kam paprastam mirtingajam viso to reikia??? dvieju voniu? drabuzine sulig tvartu? debilizmas... tokiems kurie to siekia reiketu pasitikrinti pas psichoterapijos specialistą,dėl didybės manijos fobijos...ble..

To nu

To nu portretas
Zinok, vieniems zmonems iprastas dalykas lusna, o kitiems iprastas dalykas rumai. Vieni grauzia pluta, kiti pyraga. Toks gyvenimas.

G

G portretas
Pats esu padejes issinuomoti nama uz 10K per menesi zmogui. Uzsienietis, atvaziaves dirbti i viena is ministeriju, alga ir nuompinigius jam moka tos salies ambasada. Tai jei jis gali nuomuotis rumus nematau kodel jis to daryti negaletu. Cia gi tik pas mus kyla skandalai jei musiskiai moka uz viesbuti biski daugiau, kitose salyse tai norma.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių