„Būsto valda“ tyčiojasi iš klientų

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Į elektros skydinę bėga lietaus vanduo, tačiau namą administruojančios bendrovės "Būsto valda" atstovai jokios problemos nemato. Tuo įsitikino Taikos pr. 40 daugiabučio gyventojai, jau savaitę nesulaukiantys jokios pagalbos.

Tekėjo kriokliais

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos duomenimis, 21 proc. gaisrų daugiabučių butuose kyla dėl elektros instaliacijos trūkumų, o daugiabučių bendrojo naudojimo patalpose 12 proc. gaisrų priežasčių – taip pat elektra. Tokia statistika mažai stebina vertinant kai kuriuose daugiabučiuose esančių elektros skydinių situaciją.

Į "Kauno dieną" kreipėsi Taikos prospekto gyventojai, pasipiktinę "Būsto valdos" atstovų neveiklumu. Po liūčių jie vos spėja semti per elektros skydinę į laiptinę tekantį lietaus vandenį. "Problema ne tik ta, kad bėga vanduo. Tokia artima elektros ir vandens kaimynystė gali baigtis didžiule nelaime", –  neabejojo namo gyventojas Romas.

"Kauno dienos" skaitytojo nuotr.

Daugiabučio kaimynai jau anksčiau atkreipė dėmesį, kad šalia elektros skydinės einantis lietaus nuotekų vamzdis ganėtinai keistai įstatytas. Šios vasaros didžioji liūtis Kaune tapo patvirtinimu gyventojams, kad jų nuogąstavimai buvo ne be pagrindo.

Taikos pr. 40 namo gyventojai tikino, kad ilgai laukti nereikėjo, kol stiprios liūtys persimuš per, jų nuomone, nekokybiškai įstatytą lietaus nuotekų vamzdį. "Vandenį iš laiptinės buvo galima semti kibirais. Lietaus vanduo tekėjo iš antro aukšto elektros skydinės per laiptus. Kaimynė čia darbavosi visą liūties laiką", – "Kauno dienai" pasakojo Romas.

Pasak kauniečio, namą administruojanti bendrovė "Būsto valda" 2016 m. keitė lietaus nuotekų vamzdį. "Iš karto buvo matyti, kad vamzdis įdėtas nei šiaip, nei taip. Kažkaip persikreipęs, įstrižas. Rūpesčių būta ir per pernykštės vasaros liūtis. Pastebėjome, kad drėgsta siena. Tačiau atvykęs vadybininkas įvertino situaciją taip, kad viskas esą čia gerai, nieko tokio, kad vamzdis kreivas", – tęsė Romas.

"Kauno dienos" skaitytojo nuotr.

Piktinasi abejingumu

Daugiabučio gyventojai spėja, kad pakeista vamzdžio dalis išsinėrė ir greičiausiai lietaus vanduo rado kelią prasiveržti per elektros skydinę. "Kaimynė buvo iškvietusi avarinę "Būsto valdos" tarnybą. Ši užregistravo ir išvažiavo. Filmuotą medžiagą ir nuotraukas nusiunčiau "Būsto valdai". Šį kartą namo vadybininkas pripažino, kad problema yra ir pažadėjo sutvarkyti", – pasakojimą tęsė Romas.

Kaunietis neslėpė gražiais pažadais nelabai tikintis, mat šis "Būsto valdos" darbų brokas, taip pat ankstesni darbeliai leidžia namo gyventojams abejoti, kad bendrovė atsakingai žiūri į daugiabučių gyventojams teikiamų paslaugų kokybę.

Bendruoju "Būsto valdos" telefonu atsiliepusi mergina maloniai išklausė "Kauno dienos" prašymo pasikalbėti su kompetentingu asmeniu sprendžiant Taikos pr. 40 namo gyventojus užklupusias problemas.

Vandenį iš laiptinės buvo galima semti kibirais. Lietaus vanduo tekėjo iš antro aukšto elektros skydinės per laiptus.

"Galiu perduoti vadybininkui, kad su jumis susisiektų", –  paaiškino balsas telefonu, tačiau dar praėjusį penktadienį iki darbo dienos pabaigos namo vadybininkas Andrius Pivorius taip ir nepaskambino.

Gyventojų tokia vadybininko pozicija nestebino. "Jiems nesvarbu, kaip daryti, svarbu – išrašyti sąskaitą gyventojams už atliktus darbus. Įdomu, ar ir šį kartą tvarkydami savo broką vėl gyventojams pateiks sąskaitas už atliktus darbus", – kritikos "Būsto valdai" negailėjo Romas.

Pasak kauniečio, namo gyventojams neretai pateikiamos sąskaitos už atliktus darbus, dėl kurių jie nebuvo perspėti. Pasitaiko ir tokių atvejų, kai žmonės raginami susimokėti skolas, tačiau už ką jos susidarė, net negali pasitikrinti gyventojams prieinamoje svetainėje, nes to mėnesio, už kurį buvo skolingi, sąskaitos internetinėje svetainėje net nėra.

Laiptinę tebeplauna

Nesulaukusi vadybininko skambučio, "Kauno diena" dar kartą tą patį penktadienį kreipėsi "Būsto valdos" svetainėje nurodytu elektroniniu paštu. "Būsto valdos" Klientų aptarnavimo specialistė-administratorė Ingrida Girdzijauskienė patvirtino, kad laiškas gautas.

Pirmadienį redakcija vis dar laukė bendrovės atsakymų, o gyventojai – į namą atskubančių darbininkų. Antradienį ir trečiadienį situacija nepasikeitė.

Taigi praėjusį ketvirtadienį užfiksuoto potvynio laiptinėje priežastims likviduoti pagalbos gyventojai iš namo administratoriaus "Būsto valdos" taip ir nesulaukė. Vėlesnės liūtys ir toliau sėkmingai skalbė elektros skydinę.

"Kauno dienos" skaitytojo nuotr.

Trečiadienį, darbo dienos pabaigoje, "Būsto valda" redakcijai atsiuntė komentarą.

"Daugiabučio namo, adresu Taikos pr. 40, pirmoje laiptinėje, vanduo pratekėjo pro elektros skydinę iš šalia esančio nesandaraus lietaus nuotekų vamzdžio. Ši problema išryškėjo liepos 12 d.,  prasidėjus stiprioms liūtims", – rašoma bendrovės Administravimo skyriaus vadovo Arūno Armanavičiaus atsiųstame pranešime.

Jame teigiama, kad 2016 m. šis vamzdis buvo pakeistas nuo rūsio iki trečiojo aukšto, tačiau trečiojo, ketvirtojo ir penktojo namo aukštų gyventojai neleido keisti senojo nuotekų vamzdžio. Tai žinant, atitinkamas sienos plotas buvo nuolatos stebimas.

"Šių metų gegužės mėnesį buvo gautas gyventojų iškvietimas dėl drėkstančios sienos, tačiau apžiūros metu mūsų specialistai nenustatė tokių požymių. Bendraudami su laiptinės gyventojais juos informavome, kad pasikartojus problemai būtų kaip galima skubiau kreipiamasi į namo administratorių, siekiant greičiau nustatyti problemą ir ją pašalinti", – toliau aiškina A. Armanavičius.

Pasak bendrovės atstovo, gavus informaciją dėl liepos 12 d. įvykio, problema identifikuota ir ją stengiamasi pašalinti kuo skubiau – darbai numatyti jau šį ketvirtadienį.

"Papildomai atlikti darbai bus įtraukti į gyventojams pateikiamas sąskaitas", – teigiama atsiųstame komentare.

Norite pranešti naujieną? Rašykite mums adresu portalas@diena.lt arba spauskite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Musut stvejus yra toksai kad UAB"Būsto valda" tik trukdo būtų savininkams remontuotis patiems.Kaio galima remontus atlikti patiems,jeigu paskiau pareiske kad tuos remontus atliko UAB Būsto valda ir buto savininkui,kuris uz savo pinigus atliko remontą ,reikia pakartotinai sumoketi uz tai ką jis pats , savo lėšomis padarė.Tai šitai kaip gaunasi , todėl namų bendros patalpos yra apleistos ir neprižiuretos.

Užtat

Užtat  portretas
Būsto valda nepriekaištingai siunčia grasinančius laiškus už neva atliktus darbus (be jokio skelpto konkurso) jų administruojame name.

nesuprantu

nesuprantu portretas
Nemato problemos del "drekstancios"sienos?!? Sita patopa jie vadina drekstancia siena?! Ten visiems kuo greciau reiktu akis pasitikrinti, o per ta laika visus pakeisti MATANCIAIS. Svarbiausia, kad pinigu niekad nepamirsta solidziai nusirasyti...
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių