„Būsto valda“ supykdė gyventojus: ar pinigai nenueis vėjais?

P.Lukšio gatvės daugiabučio gyventojai piktinasi, kad namą administruojanti įmonė „Būsto valda“ remonto darbų ėmėsi tik dabar, kai šalta ir drėgna. „Ar mūsų pinigai nenueis vėjais?“ – darbų kokybe abejojo kauniečiai.

Darbavosi po lietaus

P.Lukšio gatvėje darbininkai pradėję blokinio daugiabučio namo siūlių sandarinimo darbus papiktino daugelį gyventojų. „Naktį lijo, o iš ryto darbininkai jau darbuojasi. Kaip galime būti tikri, kad tie siūlių sandarinimo darbai bus kokybiški, o už juos sumokėti pinigai nenueis vėjais?“ – emocingai kalbėjo namo gyventoja Gražina Balsienė.

Ji ir rodė 44 iš 55 butų savininkų parašus, kuriais jie pageidavo siūlių sandarinimo darbus atidėti iki pavasario. „Taip pat gyventojų susirinkime administratoriui išsakėme savo nuomone, kad sandarinti reikia viso namo siūles, o ne dalies pastato“, – teigė G.Balsienė.

Pelija sienos

Darbus organizuojanti būstų administravimo įmonė „Būsto valda“ šį rudenį pranešė žmonėms, kad tarpblokinių siūlių remontą rengia 9 butų prašymu. Dalies pastato remontas visiems gyventojams kainuos 4 489 litus.

Bronislova Strelkova stebėjosi, kad siūlės sandarinamos ne visame pastate. „Remontuojami namo viduryje esančių būstų sienos, o mes gyvename pastato galinėje dalyje, kur daugelis sienų butuose yra išorinės, todėl jos drėksta, pelija. Štai ir dabar su dukra dezinfekcijos priemonėmis valome pajuodusias nuo pelėsio sienas“, – rodė nuo nuolatinės drėgmės sudarkytus virtuvės ir kambarių kampus gyventoja.

Jolita Adomatienė irgi skundėsi pelijančiomis sienomis. „Auginu tris vaikus, vienas jų alergiškas, todėl bijau, kad pelėsiai nepakenktų jo sveikatai“, – nerimavo moteris.

Darbų kokybę garantuoja?

Dėl nesandaraus, per siūles išleidžiančio laukan šilumą namo žmonės gauna ir dideles sąskaitas už šildymą. B.Strelkova minėjo, kad už savo 51 kv. m butą energetikams pernai mokėjo apie 600 litų. „Gyvename net per šiltai, nes šildymas atsuktas maksimaliai ir dabar kambariuose yra 25 laipsniai šilumos. Todėl ir sąskaitos didžiulės“, – skėstelėja rankomis ji.

Gyventojai teigė sutinkantys remontuoti namą, bet ne dalimis, o visą iškart. „Štai  kamynystėje esantis daugiabutis suremontuotas iškart visas šiltuoju metų laiku. Nesuprantame, kodėl administratorius nenori išgirsti mūsų argumentų“, – stebėjosi žmonės.

Bendrovės „Būsto valda“ atstovas Jevgenijus Sakovskis tikino, kad remonto darbai atliekami pagal gyventojų pateiktus prašymus. „Sprendimo tvarkyti visą namą nebuvo. Gyventojai, kurių būstai nesandarūs, turi teikti atskirus prašymus mūsų įmonei“, – aiškino jis.

Pasak J.Sakovskio, dabartinės oro sąlygos leidžia kokybiškai sandarinti siūles. „Šiems darbams būtina pliusinė lauko temperatūra ir negalima dirbti lyjant. Šių sąlygų rangovai ir laikosi“, – tvirtino bendrovės atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ika

Ika portretas
Busto valda yra UAB ir jie ziuri tik savo naudos apie kokiu nors istatymu laikimasi negali but nei kalbos....juos nieks nekontroliuoja ir net nubausti juos nera kam..kuo ne iteisintas reketas gyventoju atzvilgiu?Gal kam nors tai naudinga?

W

W portretas
Tai nepirmas "Busto valdos" nesiskaitymas su žmonėmis.Ten dirba tokie vadukai, kurie save laiko dievais.

Jonas

Jonas portretas
Sandarinimo darbai negali tada ,kaip dregna ir pavirsius dregnas.Pinigai bus ismesti i bala.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių