Iš Brazilijos į Kiniją keliaujantį dviratininką priglaudė kauniečiai

Po pasaulį keliaujantis dviratininkas iš Brazilijos aplankė ir Kauną. Keliautoją netikėtai nakčiai priglaudė kauniečių šeima.

Kelionės tikslas

28 metų Marcvs Kosta savo kelionę dviračiu iš Brazilijos pradėjo beveik prieš pusantrų metų. Vyras tikina, kad dabar jo aplankytų vietų žemėlapyje – net 29 šalys.

"Jau buvau Rusijoje, bet per Lietuvą grįžau ir toliau minsiu į Lenkiją, kol pasieksiu Ukrainą. Norėjosi pabūti abiejose konflikto šalyse, tačiau paprasčiau buvo grįžti į Lietuvą, nei kirsti sieną per Rusiją tiesiai į Ukrainą", – aiškino dviratininkas.

Brazilijos keliautojo tikslas – dviračiu pasiekti Kiniją. M.Kosta planuoja kelionę baigti per trejus metus. Pasiekęs Kiniją, jis į Braziliją grįš lėktuvu. "Norisi pasiekti Kiniją, nes tai kita pasaulio pusė", – patikino dviratininkas.

Patogiausias transportas

Brazilas tikina, kad dviratis yra pati geriausia transporto priemonė, leidžianti pamatyti tikrąjį šalies veidą. Be to, keliauti dviračiu yra pigu, reikia tik jėgų.

"Manau, kad važiuodamas dviračiu taip pat gali lengviau kontaktuoti su žmonėmis. Tu nesi tik turistas, kuris lanko pažymėtus taškus. Kai važiuoji dviračiu, tu tarsi esi vienas tų vietinių žmonių. Aš dviračiu keliauju ten, kur noriu", – patikino brazilas.

Keliautojas su savimi vežasi kelis ryšulius daiktų. Atskiruose krepšiuose jis supakavęs drabužius, fotoaparatą ir filmavimo kamerą, kitame – maistas ir vanduo. Ant galinės sėdynės supakuota palapinė, kilimėlis ir kiti rakandai, būtini išgyventi.

Lietuvos vaizdas

Lietuvoje brazilas lankosi jau antrą kartą. Per mūsų šalį keliavo į Rusiją ir iš jos. Vyras tris dienas apsistojo Utenoje, Ukmergėje. Kaune svečias šį kartą nakvojo tik vieną naktį.

Keliautojas pasakojo, kad žmonės čia draugiški, dažnai užkalbina. M.Kosta minėjo, kad kartais erzina vietiniai nuo alkoholio apsvaigę žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vladas

vladas portretas
Dar vienas dykaduonis nori isrysketi.

Juokutis

Juokutis portretas
Nereklamuok ką vežiesi, nes tikrai bus nebesaugu keliauti... :) Ir banko reklamuoti nereikia ant marškinėlių, kitaip elgetos neatstos :)

Aida

Aida portretas
O mes jį vakare Marijampolėje matėm :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių