Brakonieriai puolė su kastuvu ir siūlė kyšį

Kauno rajone, ties Skrebenų kaimu, vakar sulaikyti keturi brakonieriai, Nemune tinklais gaudę žuvį. Pas juos aptikti du šlakiai ir šeši karšiai.

Pasak Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko Alvydo Glinskio, vienas įkliuvusiųjų yra kaunietis, kiti trys –  Vilkijos gyventojai.

Išvydę aplinkosaugininkus, savo laimikį brankonieriai bandė apginti kumščiais. Vienas jų prieš inspektorius net užsimojo kastuvu, tačiau buvo sutramdytas. Supratę, kad pasipriešinti nepavyks, du iš keturių brakonierių bandė pareigūnams įsiūlyti kyšį.

Agresyviausiais brakonierius J. P. Ū. nuvežtas į Kauno rajono policijos komisariatą. Jam teks atsakyti  už pasipriešinimą aplinkos apsaugos pareigūnui, kliudymą vykdyti aplinkos apsaugos kontrolę ir už kyšio siūlymą.

J.P.Ū. už brakonieriavimą paskutinį kartą buvo baustas prieš šešerius metus. „Nemanau, kad jis per tą laikotarpį atsisakė neteisėto užsiėmimo – tiesiog jam pasisekdavo mums neįkliūti. Apie tai, kad Skrebenų kaime vyksta neteisėta žūklė, žinojome jau anksčiau. Surengėme du reidus, tačiau brakorierius pagavome tik iš trečio karto“, – pasakojo Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas

A.Glinskis užsiminė, kad per muštynes brakonieriai spėjo sužaloti vieną inspektorių. „Per metus pasitaiko gal porą kartų, kai įkliuvę brakonieriai bando priešintis. Dažniausiai incidentų išvengti pavyksta“, – sakė jis.

Už žvejybą draudžiamais įrankiais pažeidėjams gresia bauda nuo 200 iki 700 litų bei tinklų konfiskavimas. Taip pat teks atlyginti  gamtai padaryta žalą – 676,48 lito. Už tyčinį kliudymą vykdyti aplinkos apsaugos kontrolę bauda – nuo 200 iki 400 litų. Už fizines jėgos panaudojimą ir kyšio siūlymą iškeltos baudžiamosios bylos.

Nuo rugsėjo pareigūnai rengia daugiau reidų, nes prasidėjo tradicinė akcija „Lašiša“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to antram

to antram portretas
usai,cia tu ??

IT

IT portretas
Elektra -tinklas reikia bausti gal net 1 metus, kalejimo.

Meme

Meme portretas
Tas J R U su nosine- gal garsusis pedofilas Usas?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių