Geriausi Lietuvos kovotojai jėgas suvienys turnyre Kaune

Lietuvoje atgimstančio profesionalaus bokso meistrai suvienys jėgas su bušido žvaigždėmis. Tokią neįprastą sąjungą kovos menų gerbėjai išvys rugsėjo 21 d. Kaune vyksiančiame bendrame profesionalaus bokso ir bušido turnyre „DREAM BOXING & KOK WORLD SERIES 2018”.

„Tokio masto ir formato turnyro mūsų šalyje dar nebuvo“, – teigė Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis.

Ne vieną dešimtį tarptautinių turnyrų Lietuvoje surengęs kovos menų organizatorius teigia, kad rugsėjo 21 d. bokso ir bušido gerbėjai Kauno „Žalgirio“ arenoje pamatys neužmirštamą reginį. „DREAM BOXING & KOK WORLD SERIES 2018” vakaro metu vyks penkios profesionalaus bokso ir šešios bušido dvikovos.

Į Kauną suvažiuos ryškiausios ir bokso, ir bušido ringų žvaigždės. Turnyras bus transliuojamas į daugiau nei šimtą šalių. Tokiu būdu bus atverstas naujas puslapis Lietuvos profesionalaus bokso istorijoje.

Spaudos konferencijoje „Žalgirio“ arenoje dalyvavo Lietuvos bušido federacijos ir Lietuvos profesionalaus bokso federacijos atstovai, pirmasis šalies bokso profesionalas Vidas Mickevičius, būsimieji kovų dalyviai. Tarp jų ir tituluočiausias šių dienų Lietuvos boksininkas Evaldas Petrauskas, pajėgiausias šalies bušido kovotojas Ignas Barysas.

„Man kovoti savo mieste, savo kieme yra kažkas ypatinga. Tad rengsiuosi labai atsakingai. Liepą išvykstu ruoštis į Ameriką. Iš ten grįšiu dar stipresnis ir stengsiuosi padovanoti kauniečiams neužmirštamą šou“, – pažadėjo I.Barysas.

Ignas Barysas (kairėje) ir Evaldas Petrauskas (dešinėje)

„Per karjerą man teko kovoti didelėse arenose, kad ir Londono olimpiadoje. Bet Lietuvoje kautis maloniausia. Sava publika, palaikymas. Tai verčia dvigubai stengtis, nes stebint savo publikai dar labiau brangini savo vardą“, – kalbėjo E.Petrauskas.

Lietuvos profesionalaus bokso federacijos prezidentas Romas Gudžiauskas pasidžiaugė, kad suvienijus jėgas ir prisidėjus profesionalaus bokso entuziastams bei rėmėjams, taps lengviau vystyti šią pasaulyje itin populiarią bokso atmainą.

„Juk Kaunas dar nuo Stepono Dariaus laikų garsėjo kaip bokso meka. Nevelui, turime ir lietuvių – pasaulio čempionų (išeivis iš Lietuvos Juozas Žukauskas-Sharkey yra tapęs pasaulio profesionalų čempionu)“, – teigė R.Gudžiauskas.

Kitas konferencijos dalyvis V.Mickevičius – pirmosios Lietuvoje bokso profesionalų kovos dalyvis. Kaune 1993 metų spalio 16 d. vykusioje akistatoje jis surėmė pirštines su Jonu Silevičiumi.

„Idėja dėl tokių kovų kilo dar sovietmečiu. Tada kovodavome nelegaliai, rūsiuose. Sąlygos buvo nepavydėtinos. Trūko inventoriaus, pasirengimo, medicinos aptarnavimo, – prisiminė V.Mickevičius. – 1993-aisiais jau buvau gal 10 metų rimtai nesitreniravęs, tad teko gerokai pasirengti, kad atsilaikyčiau 12 raundų prieš Lietuvos sunkaus svorio čempioną. Pavyko! Pravertė mėgėjų bokse įgyti įgūdžiai, bokso technika“.

Pirmasis šalies bokso profesionalas Vidas Mickevičius (kairėje) ir "Kauno dieną" leidžiančios bendrovės "Diena Media News" akcininkas Mindaugas Mickevičius (dešinėje).

„Smagu, kad šiandien verčiame naują profesionalaus bokso puslapį, tačiau nepamirštame ir istorijos. Juolab, kad boksas tapo mano gyvenimo keliu. Sportininkui labai svarbu sutikti gerus trenerius, o man šia prasme labai pasisekė. Juk mane treniravo tokie pedagogai kaip Algirdas Šocikas, Antanas Zaboras, Jonas Buksas“, – tęsė V.Mickevičius.

Tęsdamas mintį Vilniaus apskrities bokso federacijos prezidentas Andrius Danilaitis pastebėjo, jog iki šiol Lietuvoje susiklostė keista situacija.

„Mėgėjų bokse turime daug stiprių atletų, bet išėję į profesionalų ringą jie turėdavo išvykti iš tėvynės, nes čia nebuvo nei sistemos, nei sąlygų. Tikiuosi, kad per keletą metų, likusių iki Lietuvos bokso šimtmečio, tokią sistemą sukursime“, – vylėsi jis.

Pasak Kauno miesto bokso federacijos prezidento Rimanto Rutkausko, trptautiniame turnyre Kaune jėgas išmėgins ne tik E.Petrauskas, bet ir dar 3 – 4 boksininkai, praėjusią savaitę puikiai pasirodę A.Šociko vardo turnyre Kaune.

„Pamenu, kaip pavydžiai stebėjau bokso profesionalų kovas Rygos arenoje. O juk dabartinė jų žvaigždė Mairis Briedis (WBC pasaulio čempionas) yra ne sykį pajutęs mūsų šalies boksininkų kumščio jėgą. Tad manau, kad „Žalgirio“ arenoje surinksime ne vieną aukščiausio lygio lietuvį“, – sakė R.Rutkauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NBA

NBA portretas
ar tas pencininkas irgi eis mustis? :)

Rim Rutkauskas

Rim Rutkauskas portretas
Ka ten rimukas kairej daro? Pakalbeti nedavet, butu pasakes, kad viskas yra axu jenai :)

Kaunietis

Kaunietis portretas
Mickeviciai kieti!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių