Bitė nori ramios ir orios senatvės

Vakar prie redakcijos durų tupėjusi kauniečiams gerai žinoma senbernarė Bitė dantyse laikė "Kauno dienos" laikraštį. "Taip ji atėjo pasakyti, kad niekada neužmiršo ir neužmirš dienraščio, kuris pirmas apie ją parašė ir, suteikęs jai žinomumo, apgynė nuo daugybės nepagrįstų kaltinimų, perdėto tvarkos saugotųjų dėmesio nepaprastai taikaus būdo garbaus amžiaus senbernarei", – aiškino dvylikametės Bitės šeimininkas Algimantas Bakas.

Pašnekovas pripažino, kad Bitė jau sensta – sulaukusi garbingo amžiaus senbernarė ne kartą lankėsi pas jai labai patinkantį veterinarijos gydytoją Artūrą Džiugą, kuris kantriai gydė sunegalavusiosios akis ir ausis.

Bitė – žinomas, įvairaus amžiaus kauniečių mylimas šuo, kurį dažnai sutiksi mieste su pintinėle dantyse ir kartu einančiu apsipirkti šeimininku. Kaip sakė A.Bakas, šio gerai pažįstamo kauniečiams šuns prieš porą metų nepažino savivaldybės, t.y. mokesčių mokėtojų pinigais išlaikoma gyvūnų globa besirūpinanti įmonei "Nuaras".

"Bitė buvo aptikta veikiausiai tupinti už mūsų namelio gyvatvorės, ką ji mėgdavo ir mėgsta senatvėje daryti. To pakako, kad "Nuaro" darbuotojai ją paimtų kaip beglobį šunį, praneštų apie pažeidimą policijai, o ši paskirtų 100 litų baudą už gyvūnų laikymo mieste taisyklių pažeidimą. Manau, kad taip "Nuaras" kerštavo man už tai, kad aš, praradęs pasitikėjimą šios įmonės veikla, nebendradarbiavau jų rengiamose akcijose, į kurias Bitė pritraukdavo daugybę žiūrovų", – aiškino iki šiol jaučiantis nuoskaudą dėl "Nuaro" elgesio senbernarės savininkas. Beje, pinigų pramanytai baudai sumokėti suaukojo Bitės gerbėjai, stabdydami A.Baką su Bite gatvėje ir siūlydami pagalbą.

Anot A.Bako, jis tikisi, kad Bitę, sulaukusią itin garbaus tokio dydžio šuniui amžiaus, paliks ramybėje visi tvarkos mieste sergėtojai. Kartu jis dėkoja tiems, kurie supranta, kad Bitei antsnukis būtų pažeminimas ir atimta iš jos galimybė padėti į bėdą patekusiems gyviems padarams. Juk ji dar visai neseniai atsargiai nasruose nešdavo namo laukuose pagautus benamius kačiukus, juos prausdavo, su jais miegodavo, kol mažyliai sustiprėdavo, o šeimininkas rasdavo jiems globėjus. Bitė yra Aleksoto turgavietėje išgelbėjusi iš po automobilio ratų visą viščiukų pulką. Galima būtų vardyti ir kitus jos gelbėjimo darbus, bet dabar svarbiausia ne tai – Bitė nori ramios ir orios senatvės. To jai ir linkime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Renata

Renata  portretas
Nesuprantu, atrodo, Lietuva viena, o šunų laikymo taisyklės kiekvienam mieste skiriasi. Pvz Vilniuje antsnukių jokių nereikia. Ką, Kaune šunys kitokie??

skirta to rt

skirta to rt portretas
oj koks iš jūsų liejasi pyktys ir grąsinimai, gaila jūsų.

Grazina

Grazina portretas
Kaip zmogus zmogui nelygus,taip ir tarp gyvunu.Nemanau kad nereikia isimciu visose kietose taisyklese ir istatymuose,juk ir seimas jau ketvirti amziaus vis plusa prie istatymu pakeitimu,papildymu.Manau kad suo daznai yra visa galva auksciau uz zmogu,mat zmogu pancioja politika,paziuros,nusistatymai,visokie prigalvoti istatymai. O suo gyvena savo pasaulyje,turedamas begalini tikejima ir atsidavima savo seimininkui,jausdamas jo nuojautas ir nuotaikas,be galo istikimai nesdamas tarnyste zmogui,net ir tada kai yra lyg senas batas ismetamas i gatve.Net ir tada jis nepaliauja tikejes zmogumi,viltingai laukia jo ten,kur buvo ismestas.Tik suo turi tiek kantryBes ir vilties.ZMONEMS REIKIA VISO TO TIK MOKYTIS.As nezinau kito tiek atsidavusio zmogui gyvuno kaip suo. Tad nebukime tokie pikti ir sustabareje,gyvenkime jausdami savo sirdimi,savo siela,bukime jautresni salia esanciam,tada nebus tokiu kaip Pipiro tragediju.Visi esame Dievo kuriniai,issitekime zemeje gyventi su MEILE ir PAGARBA KITAM.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių