Birštono gatvės remontas – arti finišo

Judriojoje Birštono gatvėje dėliojami paskutiniai kapitalinio remonto akcentai. Planuojama visus darbus baigti šią savaitę, tačiau nuo šiandien vietomis laikinai sustabdytas troleibusų eismas.

Pusantro mėnesio trukę intensyvūs Birštono gatvės remonto darbai jau eina į pabaigą. Šiuo metu asfaltuojama paskutinė gatvės atkarpos dalis. Nauja asfalto danga bus paklota šią savaitę. Gatvėje taip pat užbaigiami apšvietimo ir lietaus surinkimo sistemų montavimo darbai.

"Viskas vyksta pagal planą, netgi geriau, nes planavome automobilių eismą paleisti rugsėjo pirmą dieną, tačiau tai padarysime penktadienio vakarą arba šeštadienį. Liks tik tinkamai gatvę suženklinti", – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Birštono gatvę remontuoti buvo būtina. Gatvės tyrimus atlikusios bendrovės Laboratorinių bandymų centro specialistų teigimu, gatvėje asfaltbetonio sluoksnio storis svyravo nuo 14 iki 21 cm. Vietomis gatvės pagrindų visai nebuvo, kai kur asfaltas buvo užlietas tiesiog ant grindinio akmenų.

Visų pirma kelininkai pradėjo gatvių dangos ardymo ir frezavimo darbus. Vėliau buvo sutvirtinti ir atstatyti pagrindai – įrengti nauji smėlio ir skaldos sluoksniai. Ateityje tai leis išvengti provėžų susidarymo. A.Pakalniškis sakė, kad, nuėmus seną dangą, Birštono gatvėje šiek tiek kasinėjo ir archeologai. Jie taip pat prižiūrėjo, kad nebūtų pažeisti giliai esantys akmenys.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas patikino, kad bus sutvarkyti ir šaligatviai. Jie bus pritaikyti ir dviratininkams, ir negalią turintiems žmonėms. Jų tvarkymo darbus kol kas stabdo viešojo transporto linijos remontas. Norima atnaujinti troleibusų linijos atramas, todėl, kol jie neatlikti, šaligatvio danga klojama nebus.

"Pagrindiniai pėsčiųjų srautai eina Vilniaus gatve per požeminę perėją, tad čia labai didelių nepatogumų kauniečiams neturėtų būti", – kalbėjo A.Pakalniškis.

Kauno miesto savivaldybė skelbė, kad rugpjūčio 25–27 d. nutraukiamas troleibusų eismas Nemuno gatve, dėl Nemuno ir Gimnazijos gatvių sankryžos remonto. Rugpjūčio 22–27 d. 1-ojo, 5-ojo, 7-ojo, 14-ojo, 15-ojo troleibusų maršrutais važiuos autobusai. 2-ojo maršruto troleibusai kryptimi Islandijos pl.–Kauno pilis nukreipti iš Centro per Savanorių prospektą. 14 N maršruto autobusai bus nukreipti nuo I.Kanto gatvės Karaliaus Mindaugo prospektu, Birštono gatve.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pukas

Pukas portretas
Kas vistiek nepatenkinti, kad kiek gatvių būtu tvarkoma, geriau savo pimpalą paminkykit. Gal tada akyse prašviesės...

A

A portretas
O kokybė tenkina? Kodėl šulinių dangčiai vis duobėj gaunasi? O kada baigs Užnerio gatvę? Žadėta buvo iki rugpjūčio pabaigos pabaigti.

Sovietmetyje užstrigusiai autorei

Sovietmetyje užstrigusiai autorei portretas
Ši gatvė vadinasi ne Birštono, o Gimnazijos.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių