Bibliotekos žengia į elektroninę erdvę

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės viešąją biblioteką netrukus pasieks šiuolaikiška kompiuterinė ir mokomoji įranga, kainuojanti per 21 tūkst. eurų. Naujus planšetinius kompiuterius ir lego robotikos komplektus biblioteka įsigis laimėjusi konkursą.

Kauno rajono savivaldybės viešąją biblioteką netrukus pasieks šiuolaikiška kompiuterinė ir mokomoji įranga, kainuojanti per 21 tūkst. eurų. Naujus planšetinius kompiuterius ir lego robotikos komplektus biblioteka įsigis laimėjusi konkursą.

Robotai ir programavimas

Kauno rajono biblioteka, kaip ir kitos 44 šalies bibliotekos, laimėjo Kultūros ministerijos, Nacionalinės M.Mažvydo bibliotekos bei Bilo ir Melindos Geitsų fondo surengtą konkursą "Bibliotekos pažangai 2".

Įgyvendinant konkursui parengtą projektą "Moksleivių bendrųjų kompetencijų ugdymas Kauno rajono mokyklose ir bibliotekose panaudojant informacines technologijas", viešoji biblioteka Garliavoje įsigis šešiolika planšetinių kompiuterių ir penkiolika lego robotikos komplektų. Bibliotekai tai nieko nekainuos – projektą finansuoja konkurso rengėjai.

Naudojantis lego robotikos komplektais galima konstruoti realius robotų modelius, valdomus kompiuterinėmis programomis. Tai konstravimo, projektavimo ir programavimo įgūdžius lavinančios priemonės.

Pagyvins mokymąsi

Bibliotekos direktorė Irena Stančiauskienė tvirtino, kad įgyvendinant projektą atsivers naujos galimybės gerinti tiek suaugusiųjų, tiek vaikų informacinių technologijų (IT) įgūdžius.

IT kompetencijas gerins ir pagrindiniai bibliotekos partneriai – Garliavos Jonučių gimnazija ir progimnazija. Naujausias technologijas – lego robotiką jie pritaikys informatikos, matematikos, fizikos ir gamtos mokslų pamokose bei popamokinėje veikloje. Dailės, dizaino ir muzikos mokymąsi pagyvins naujos vaizdo apdorojimo programos. Rugsėjį iki 30 rajono mokytojų ir bibliotekininkų bus apmokyti dirbti su lego robotikos programomis, planšetinių kompiuterių programėlėmis, nuo spalio to pradės mokytis moksleiviai.

Pasinaudos daug moksleivių

Per pusantrų metų vyksiantį projektą naudotis planšetiniu kompiuteriu turėtų išmokti kiekvienas norintis viešosios bibliotekos ir šešių jos filialų lankytojas. Su robotų valdymu ir programavimu bei planšečių pritaikymu ne tik laisvalaikiui, bet ir mokymuisi planuojama supažindinti apie pusantro tūkstančio mokinių iš įvairių rajono seniūnijų.

Praėjusią savaitę projektas buvo pristatytas rajono bendruomenei. Susitikime Kauno rajono viešojoje bibliotekoje Garliavoje dalyvavo projekto partneriai, mokyklų mokytojai, bibliotekininkai, "Bibliotekos pažangai 2" atstovai. Renginio dalyviai džiaugėsi, kad informacinės technologijos gerina bibliotekų darbą. Pastebėta, kad sparčiai tobulėjančios bibliotekos – ne tik vieta, kur išduodamos knygos. Šios įstaigos tampa šiuolaikiškais bendruomenių centrais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lankytojas

lankytojas portretas
Zenkite ne i elektronine erdve, o i uztarnauta poilsi, laikas jau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių