Beveik 1000 Kauno rajono mokyklų antrokų jau moka plaukti

  • Teksto dydis:

Šiandien Mastaičių baseine Kauno rajono antrokų mokymo plaukti programos užbaigimo šventėje vaikai pademonstravo, ką išmoko per mokslo metus, jiems buvo įteikti programos baigimo pažymėjimai.

Savo įgytus plaukimo įgūdžius moksleiviai demonstravo estafetėse. Rungtyniavo visų Kauno rajono bendrojo ugdymo įstaigų, dalyvavusių projekte, komandos.

"Šiais metais jūs išmokote plaukti ir saugiai elgtis prie vandens, tai labai reikalingi įgūdžiai. Bet tai tik pradžia, gal kai kurie iš jūsų ateityje tapsite meilutytėmis ar titeniais", - kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Jis pažadėjo, kad jau greitai Mastaičių baseinas bus atnaujintas, šalia pastatytas vaikų darželis ir pradinė mokykla.

Bet tai tik pradžia, gal kai kurie iš jūsų ateityje tapsite meilutytėmis ar titeniais.

Šventę papuošė mergaičių sinchroninio plaukimo pasirodymas ir profesionalių sportininkų, įvairių Lietuvos ir pasaulio varžybų prizininkų ir nugalėtojų, parodomasis plaukimas. Visi šie plaukikai – Kauno rajono gyventojai.

Antrokų mokymo plaukti programa vykdoma jau trečius mokslo metus. Šiemet joje dalyvavo beveik visi Kauno rajono antrokai - 950 iš 1013. Kiekvienas vaikas gavo 18 plaukimo pamokų. Į jas moksleiviai buvo pavėžėjami mokykliniais autobusiukais, juos turi visos mokyklos.

"Pagrindinis programos tikslas – išmokyti kuo daugiau Kauno rajono antrų klasių mokinių plaukti ir saugiai elgtis prie vandens ir vandenyje", - pasakojo Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas sportui Arūnas Talalas.

Daugiausiai besimokančiųjų plaukti buvo didžiausiose rajono mokyklose –Garliavos Jonučių progimnazijoje – 173, Adomo Mitkaus pagrindinėje mokykloje – 93, Ringaudų pradinėje mokykloje ir Raudondvario A. ir A. Kriauzų mokykloje-darželyje – po 92 antrokus.

Kauno rajono savivaldybė programai finansuoti skyrė 30 tūkst. eurų. Ją planuojama tęsti ir kitais mokslo metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių