Bendruomenės pareigūnai žymėjo vertingus gyventojų daiktus

  • Teksto dydis:

Prasidėjus šaltajam metų sezonui, dviračiai ir kitos dviratės transporto priemonės, neretai užrakinamos sandėliuose, garažuose ar kitose pagalbinėse patalpose, tampa gana lengvu ilgapirščių grobiu.

Siekiant apsaugoti Kauno rajono gyventojų turtą, bendruomenės pareigūnai Garliavoje ir Ringauduose vykdė prevencinę akciją – dviračių bei kitų vertingų daiktų žymėjimą.

Kauno apskrities bendruomenės pareigūnai dviračius ir kitus daiktus žymėjo unikaliu identifikaciniu numeriu, kuris yra veiksminga ir nieko nekainuojanti daiktų apsaugos nuo vagių priemonė. Tam tereikėjo turėti dviratį ar kitą daiktą, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir dviračio (žymimo daikto) įsigijimo dokumentus. Visus pažymėtus daiktus pareigūnai užregistravo, specialia priemone pažymėjo jo rėmą ir užklijavo lipduką su užrašu „Daiktas pažymėtas policijoje".

Lipdukas ant transporto priemonės rėmo ar ant kitų žymėtų daiktų įspės tuos, kurie kėsinsis į šį turtą. Vagystės atveju policijoje pažymėtus daiktus bus lengviau surasti ir atpažinti. Pareigūnai ir daiktų savininkai tikisi, kad daiktų žymėjimas padės ilgapirščius atgrasyti nuo kėsinimosi į svetimą turtą, o žmonės jausis saugesni, palikdami transporto priemones sandėliuose, rūsiuose, garažuose ar pagalbinėse patalpose.

Akcijos metu pažymėta per 100 daiktų (dviračiai, profesionalūs fotoaparatai bei žvejybos reikmenys). Žymėdami daiktus, pareigūnai priminė ne tik apsisaugojimo nuo vagysčių būdus, bet ir Kelių eismo taisykles – keliaujant dviračiu privalu būti gerai matomam. Todėl tie, kas atvyko be šviesą atspindinčių liemenių, gavo jas dovanų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pazymetas.lt

Pazymetas.lt portretas
Gyventojai taip pat gali neišėję iš namų savo vertingus daiktus su jų gamykliniais numeriais ar dviračio rėmo numeriu registruoti daiktų apsaugos sistemoje pazymetas.lt.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių