Bendrijos gimtadienis – su politiniu fejerverku

Viena kauniečių namų bendrija švenčia 10 metų jos įkūrimą. Gražus, kaimynus vienijantis renginys, tačiau ne visiems priimtini kviestiniai svečiai.

Tai, kad vienas Baltijos gatvės Kaune daugiabutis šeštadienį kažką švenčia, matėsi iš tolo. Namo langus puošė oro balionai, paprastai prie daugiabučių automobiliais užkimšta automobilių stovėjimo aikštelė prie šio daugiabučio atrodė visai kitaip. Joje nebuvo nei vieno automobilio.

Vienoje šios aikštelės pusėje stovėjo palapinė, o joje sustatyti stalai lūžo nuo vaišių. Nepaisant to, kad stalas jau ir taip atrodė svetingai, žmonės iš daugiabučio vis dar nešė vaišes.

Didžiulis plakatas ant vienos namo sienos skelbė: „350-tai daugiabučių namų savininkų bendrijai 10 metų“.

Bendrijos pirmininkė Teresė Nekrošaitė atviravo, kad šią šventę sumanė dar prieš metus ir tokiam vieno namo renginiui pritarė visi susirinkimo dalyviai.

Sveikinimo kalboje moteris minėjo kokius didelius darbus nuveikė bendrija: „Kovojome, kad priešais namą neatsirastų garažai, o liktų žalia veja ir pasiekėme. Aikštelė, kurioje susirinkome, taip pat padaryta mūsų pačių jėgomis“.

Pirmininkė nepamiršo paminėti apie jos bendrapartiečius kolegas prisidėjusius prie visos šios gerovės.

Iki bendrijos šventės likus kelioms dienoms „Kauno dienos“ redakciją pasiekė nepatenkintų gyventojų skambučiai. Savo pavardės nenorėję skelbti žmonės piktinosi, kad čia ne joks gimtadienis, o priešrinkiminė agitacija.

Į šventę buvo pakviestas konservatorių elitas: Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius, Kauno meras Andrius Kupčinskas, Kauno tarybos narys Gediminas Žukauskas.

Į oficialią bendrijos šventės pradžią neatvyko tik R.Juknevičienė ir A.Kupčinskas, tačiau pastarasis vietoj savęs atsiuntė patarėją Zenoną Abramavičių.

Kai kurie kviestiniu svečių sąrašu iš vienos partijos atstovų pasipiktinę gyventojai net nėjo į namo šventę.

Tuo tarpu kiti arba nesusimąstė apie galimą rinkiminę agitaciją, arba tiesiog nekreipė į tai dėmesio ir labiau dėkojo bendrijos pirmininkei už kantrybę. „Mes buvome kaip grandinės dalys, o Teresė mus visus apjungė“, - T.Nekrošaitei dėkojo namo gyventojai.

Žemės ūkio ministras K.Starkevičius pasisakė į šventę atvykęs iš susitikimo su kaimo žmonėmis. Į priekaištus, kad toks jo vizitas labai priešrinkiminis, ministras atsakė juokais: „Toks mūsų darbas“.

„Būdamas Kauno mero pavaduotoju padėjau šiai bendrijai, tai džiaugiuosi, kad jie mane prisiminė. O šitie rinkimai man ne pirmi ir ne paskutiniai“, - šmaikštavo ministras.

Kauno mero pavaduotojui Z.Abramavičiui teks perduoti A.Kupčinskui raštą, kuriuo jis sužinos esąs priimtas į 350 bendrijos garbės narius. „Gal kuo padės“, - perduodama raštą merui šyptelėjo T.Nekrošaitė.


Šiame straipsnyje: kaunasdaugiabučio bendrija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikėjo

Reikėjo portretas
pakviesti Kubiliu ,taip gražiai renovuotas namas kad net nematyti .Turbūt labai šiltai gyvenat ir mažai mokat ???

to reikejo

to reikejo portretas
Neknisk proto, uzsiimk savais reikalais ir rupinkis verciau savimi. O ka kviesti ar nekviesti, nuspresim be taves patys.

vava

vava portretas
Baltijos -53.Čia buvo įsteigta garsi transporto įmonė 1992.10.16.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių