Bėgimo entuziastai rinksis „Kauno maratone“

  • Teksto dydis:

Ketvirtus metus iš eilės bėgimo mėgėjai ir entuziastai antrąjį birželio sekmadienį leis didžiausiame vasaros bėgime "Kauno maratonas". Iš Nemuno salos į Rotušės aikštę persikėlusio renginio organizatoriai šiemet tikisi aršios kovos dėl Lietuvos maratono čempiono titulo.

Malonios naujovės

"Pernykštis sprendimas renginio centrą perkelti į Rotušės aikštę pasiteisino su kaupu. Tūkstančių spalvingų bėgikų minia tarp šimtmečius skaičiuojančių pastatų, muzika, palaikymo komandos ir šventinis šurmulys sukūrė puikią atmosferą. Net ir tvyrojęs karštis nesutrukdė, o šiemet įsiklausę į dalyvių pasiūlymus paruošėme ir keletą naujovių", – pasakojo renginį organizuojančio "Kauno maratono klubo" vadovas Algirdas Pukis.

Pasak organizatorių, šiemet vandens punktai trasose bus išdėstyti kas 2,5 km. Atsigauti po finišo bus galima ne tik specialiose poilsio zonose, bet ir nemokamai atsigaivinti dušuose. Finišavę dalyviai savo rezultatą sužinos netrukus gaudami žinutę į mobilųjį telefoną.

Šiemet dalyviai kviečiami rinktis iš penkių distancijų: "Prismos" šeimų 1,5 km bėgimo; "Akademinės kredito unijos" 5 km; "Švyturio balto" nealkoholinio 10 km; Kauno "Akropolio" pusės ar viso maratono distanciją. Visų šių distancijų dalyviai po finišo bus apdovanoti renginio medaliais.

Apdovanotos tradiciškai bus ir "Greičiausia politinė jėga", "Sportiškiausias universitetas", gausiausiai komandai atiteks "Mero taurė". Šiemet įsteigta ir nauja "Mokyklų taurė"

"Norime moksleivius, mokytojus ir visą mokyklos bendruomenę paskatinti daugiau dėmesio skirti aktyviam laisvalaikiui ir išbandyti bėgimą. Kad būtų įdomiau dalyvauti, įsteigėme "Mokyklų taurę", dėl kurios šiuo metu jau varžysis apie dešimt mokyklų", – pasakojo organizatorius.

Laukia rekordo

"Kauno maratono" renginio metu paaiškės ir Lietuvos maratono čempionas. Nenuostabu, kad šiemet pastebima itin suaktyvėjusi registracija į šią prestižinę distanciją. Jau šiuo metu užsiregistravusių kur kas daugiau, nei bėgo prieš metus, nors registracija suaktyvėja paskutinę savaitę.

Maratono distancijos nugalėtojų šiemet laukia ir išskirtinė Algio Kasparavičiaus kurta taurė. Ją pamatyti vėliau bus galima visus metus ekspozicijoje Kauno rotušėje.

"Atrodo, kad birželio 12 d. sulauksime naujo trasos rekordo. Šiemet aktyviau registruojasi tiek lietuviai, tiek užsieniečiai. Jie į Lietuvos čempionato auksą nepretenduoja, bet dukart šios distancijos nugalėtojui Aurimui Skinuliui šiemet gali būti sudėtinga laimėti trečią titulą iš eilės", – svarstė organizatoriai.

Kauno savivaldybė į renginį pakvietė ambasadų ir miestų partnerių atstovus. Į "Kauno maratoną" atvyksta diplomatai iš Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Italijos ir Lenkijos. Tarp jų yra ir maratoną bėgsiantis Japonijos ambasadorius Toyoei Shigeeda.

Prieš renginį – paroda

"Kauno maratono" starto šūviai nuaidės sekmadienį, pirmieji renginiai prasidės dar ketvirtadienį. Birželio 9 d. dalyviai kviečiami į "Kauno maratono EXPO", kuri vyks "Žalgirio" arenoje.


Šiame straipsnyje: maratonasKauno maratonassportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
O Maikute ir Šortus. Kokius noriu galiu užsidėti? Ir savo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių