Per bėgimą S.Dariaus ir S.Girėno garbei mieste bus ribojamas eismas

Šį trečiadienį, gegužės 1 d., vyksiančio bėgimo „Ir stok už garbę Lietuvos!" metu bus ribojamas automobilių eismas Maironio ir A. Mickevičiaus gatvėse.

Eismas bus ribojamas nuo 12 iki 13.30 val., pranešė savivaldybė. Automobiliams bus draudžiama įvažiuoti į Maironio ir A. Mickevičiaus gatvių atkarpas nuo Kęstučio iki K. Donelaičio gatvės. Taip pat bus uždarytas dviračių takas Laisvės alėjoje nuo Įgulos bažnyčios iki požeminės perėjos ties Istorine prezidentūra Vilniaus gatvėje.

„Atsiprašome vairuotojų, dviratininkų ir pėsčiųjų už laikinus nepatogumus ir kviečiame dalyvauti Steponui Dariui ir Stasiui Girėnui skirtoje šventėje", – teigia bėgimo organizatoriai.

Istorinė prezidentūra kviečia kultūros, sporto mėgėjus bei visus norinčiuosius išreikšti pagarbą legendiniams lakūnams S. Dariui ir S. Girėnui, prieš 80 metų perskridusiems Atlanto vandenyną.

11.30 val. Istorinės prezidentūros kiemelyje bus atidaryta fotografijų paroda „Vardan tos Lietuvos! Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gyvenimo skrydis", o 12 val. startuos bėgimas „Ir stok už garbę Lietuvos!“. Renginį globoja prezidentas Valdas Adamkus.

Bėgimą organizuoja Istorinė prezidentūra Kaune kartu su miesto savivaldybe, Kauno bėgimo mėgėjų klubu ir Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacija.

Daugiau informacijos apie renginį – www.istorineprezidentura.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių