Bedarbiams Kauno regione – neterminuoti darbai

Iš 7966 gegužę Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamose savivaldybėse registruotų laisvų darbo vietų tik 490 buvo numatytų terminuotam darbui.

Tą mėnesį registruotų bedarbių padaugėjo 3773-is ir, prieš prasidedant vasarai, tai siekė 8 proc. darbingo amžiaus Kauno regiono gyventojų. Įsidarbino (per gegužės mėnesį) 2958 biržoje registruoti bedarbiai (per balandį - 3138).

Daugiau nei pusę tūkstančio (587) žmonių Kauno teritorinė darbo birža nusiuntė į aktyvios darbo rinkos politikos priemones, iš jų vos 2,6 proc. pasinaudojo parama darbo vietoms steigti.

Balandžio mėnesį biržos Kauno miesto skyriuje užsiregistravo 1766 darbo ieškantys kauniečiai, o gegužę tokių žmonių buvo 1975. Mėnesio pabaigoje skyriaus sąrašuose iš viso buvo įrašytos 14572 pavardės (52 proc. - vyrų, 48 proc. - moterų).

Laisvų darbo vietų praeitą šių metų mėnesį Kaune bedarbiams per biržą siūlyta 5327, iš jų pagal terminuoto darbo sutartis - tik 211. Iš 182 darbo ieškančių miesto gyventojų, įtrauktų į aktyvios darbo rinkos politikos priemones, parama mokymuisi jų pasinaudojo 52 procentai.

Per paskutinį pavasario mėnesį padaugėjo registruotų bedarbių ir Kauno rajone: nuo 486 balandį iki 557 gegužę, ir mėnesio pabaigoje darbo biržos skyriaus sąrašuose jų buvo 4115.

Per gegužės mėnesį pagal terminuotas sutartis įdarbinta vos 11 rajono gyventojų, nuo metų pradžios iki prasidedant vasarai - 63. Iš viso praeitą mėnesį įdarbinti 393 biržos skyriuje registruoti žmonės iš Kauno rajono savivaldybės (balandį - 407). Laikino užimtumo priemonėmis pasinaudojo 70 (gegužę) ir 75 (balandį) rajono gyventojai. Iš jų vos du gavo valstybės (biržos) paramą darbo vietoms steigti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesupratingai

nesupratingai portretas
Jei Lietuvoje būtų laisvų vietų nevažiuotų į užsienį dirbti.

Nesupratinga

Nesupratinga portretas
Kaip gali būti tiek bedarbių, kai yra laisvų darbo vietų. Vadinasi, kai kuriems bedarbiams darbas nereikalingas. Jiems reikalinga tik pašalpa ir bedarbio socialinės garantijos.Vieša paslaptis, kad dauguma bedarbių dirba neoficialiai Lietuvoje arba užsienyje ir nemoka jokių mokesčių. Gal reikia ir ilgamečių bedarbių gretas gerokai perfiltruoti. Žmogus dirbi diena dienon 40 metų ir negauni 300 eurų pensijos, o čia, neturintis darbo nenori dirbti už minimumą.Paradoksai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių