Bažnyčia pakvietė „mylėti ir daryti, ką nori“

„Jus turėjo pasveikinti jauniausias mūsų vyskupas, bet išvarė į sceną mane – trečiosios jaunystės vyskupą“, – šmaikštaudamas į susirinkusiuosius Kauno „Žalgirio arenoje“ šeštadienį vakare kreipėsi Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius.

„Jus turėjo pasveikinti jauniausias mūsų vyskupas, bet išvarė į sceną mane – trečiosios jaunystės vyskupą“, – šmaikštaudamas į susirinkusiuosius Kauno „Žalgirio arenoje“ šeštadienį vakare kreipėsi Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius.

„Kai gyveno anas vyskupas – Šventasis Valentinas – Romos Imperijos laikais, meilė buvo tik emocija, kuri greitai praeidavo. Valentinas į ją žiūrėjo kitaip. Mes irgi kviečiame jus į šv. Valentino dieną pažvelgti kitaip. Sveikindamas su ja, visiems noriu palinkėti nepamiršti trijų žodžių „Prašau“, „Ačiū“, „Atleisk“, – sakė metropolitas, kreipdamasis į maždaug 7 tūkstančius nusprendusiųjų įsimylėjėlių dieną atšvęsti kitaip.

Kauno arkivyskupija jau aštuntus metus organizuoja šv. Valentino dienos šventimą ne taip, kaip daugeliui tapę įprasta.

„Kvietimas mylėti turi platesnę prasmę, nei proginiai meilės prisipažinimai, laiškeliai ir dovanėlės mylimiesiems. Ši diena primena, kad žmogus sukurtas pagal Dievo paveikslą, vienintelis iš visų Jo kūrinių galintis ir mokantis mylėti, o į šią sąvoką telpa ir šeimos bei visos žmonijos vienybė“, – sakoma organizatorių pranešime.

Šiemet šventės šūkis – „Mylėk ir daryk, ką nori“.

„Mylėk ir daryk, ką nori“ – drąsūs žodžiai, kuriuos pasakė toks Augustinas, gyvenęs prieš daug daug metų. Jie labai drąsūs, tačiau jiems galioja viena sąlyga – mylėk“, – kreipdamasis, anot jo, „į liaudį“, sakė linksmai nusiteikęs vienuolis Paulius Vaineikis.

„Daug žmonių, myli todėl, kad meilė patogi. Tačiau patogi meilė greitai praeina. Ji netikra“, – emocingai aiškino brolis Paulius, netrukus iš kišenės išsitraukęs dvi penkiasdešimtines.

„Štai mano rankose du 50 eurų banknotai: tikras ir netikras. Tikiuosi, manęs neareštuos po renginio už tai, kad nešiojuosi netikrą pinigą, – šyptelėjo vienuolis ir tęsė aiškinimą. – Banknotas originalas žmogui suteikia kažkokią laisvę, jis gali įsigyti to, ko jam reikia. Netikras pinigas – kelias patekti už grotų. Taip ir netikra meilė yra kelias į nelaisvę. Kas yra meilės originalas? Tai – Dievas“.

Publiką išjudino dvi viešnios iš Italijos – seserys Ana ir Sara. Jos pakėlė visus iš vietų ir savo pavyzdžiu išprovokavo pašokti. Vienuolė Ana Nobili – buvusi šokėja. Ji drąsiai pasakojo apie savo klystkelius ir atrastą kelią į pasišventimą Dievui.

Kol kalbėjo jos kolegė, A.Nobili persirengė ir žodinę išraišką pakeitė šokio kalba. Sesuo Ana atliko šiuolaikinio šokio kompoziciją religine tema.

Renginys prasidėjo grupės „Saulės broliai“ dainomis, o baigėsi svečių iš Vokietijos Michaelo Patricko Kelly (žinomos grupės „Kelly Family“ atlikėjo) ir grupės koncertu bei visuotine adoracija.

Muzika gerokai išjudino visus – linksmi ir atsipalaidavę atrodė ne tik paprasti žiūrovai, bet ir kunigai, klierikai, vienuoliai ir vienuolės.

Be abejo, labiausiai išsijudino jaunimas. Vaikinai ir merginos jungėsi į voras ir šokio ritmu judėjo pirmyn tarp sėdinčiųjų krėslų. Tame kontekste keistos pasirodė apsaugos kompanijos, aptarnavusios renginį, darbuotojų pastangos suvaržyti linksmuolius. Kas kartą tokiam „traukinukui“ priartėjus prie erdvės priešais sceną, griežtaveidžiai apsauginiai linksmąją grandinę apsukdavo atgalios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

man taip pat sis renginys nedvelkia kataliskumu

man taip pat sis renginys nedvelkia kataliskumu portretas
ji ziurint apima nemalonus jausmas tarsi ,kokios sektos rengini ziuretum.pritariu cia issakytai nuomonei,kad eucharistine adoracija jeigu ja taip galima pavadinti,buvo nepagarba,ir nesusipratimas.vyskupai ,visiskai nesuvokia ka daro.kazkoks muzikantas paprase ,kad butu adoracija ,vyskupai sutiko. tai kita syki ,prekybos centre suruoskit adoracija.

man tokie renginiai,primena sektu susirinkimus.

man tokie renginiai,primena sektu susirinkimus. portretas
.

+Plebanus

+Plebanus portretas
Renginys jaunimui geras,bet kas liečia eucharistinę "procesiją su adoracija" na atleiskit taip nedera,viskam yra ribos gavosi visiska profonacija.Kas nori pagarbinti eucharistinį Jėzų visada ras laiko užsukti į bažnyčią.Vyskupai elgiasi neatsakingai,kas per daug,tas nesveika,viskam yra ribos.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių