Bausmė: naujagimę sužalojęs tėvas kalės trejus metus

Kauno apygardos teismas naujagimę purčiusiam tėvui skyrė 3 metų laisvės atėmimo bausmę.

Dvidešimtmetis Haroldas Š. už mažamečio, bejėgiškos būklės žmogaus sunkų sveikatos sutrikdymą nuteistas 3 metams nelaisvės. Šią bausmę teismas subendrino su anksčiau teismo skirta ir neatlikta bausme. Galutinė skirta laisvės atėmimo bausmė - 3 metai ir 3 mėnesiai, ją atliekant pataisos namuose.

Haroldas Š. valstybinei ligonių kasai turės atlyginti 7,5 tūkst. litų dukrelės gydymo išlaidų.

Nuosprendžio įsigaliojimo Haroldas Š. lauks laisvėje. Teismas nepakeitė anksčiau jam skirtos kardomosios priemonės. Per 20 dienų nuteistasis gali apskųsti šį sprendimą.

Nelaimė įvyko 2010 metų kovo 15 dieną. 1,5 mėnesio mažylei medikai diagnozavo sukrėsto vaiko sindromą. Ją teko gydyti reanimacijos skyriuje, taikyti dirbtinę plaučių ventiliaciją.

Tyčiniu savo vaikelio sužalojimu kaltinamas Haroldas Š. teisme kaltę neigė. Esą dukrelė susižalojo krisdama iš vežimėlio. Tačiau medikai tokią vyro versiją atmetė. Mažylės patirti sužalojimai galimi tik stipriai suspaudus ir supurčius.

Teismas atsižvelgė, kad ikiteisminio tyrimo metu Haroldas Š. pripažino supurtęs 1,5 mėnesio naujagimę, nes pastaroji verkė ir jį nervino. Tą patį jis tvirtino ir parodymų patikrinimo metu. Tik teisme Haroldas Š. ėmė neigti savo kaltę.

Atsižvelgta ir į tai, kad, remiantis liudininkų parodymais, Haroldas Š. mylėjo mažylę. Lanko ją ir dabar. Mergytei augant nepastebėti liekamieji patirtos traumos reiškiniai.

Dvidešimtmetis Haroldas Š. dukrelės susilaukė su 15-mete drauge. Mažylės mama dar lankė mokyklą. Nelaimės metu jaunoji mama buvo išėjusi įparduotuvę.


Šiame straipsnyje: sužalojimaskūdikis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Elena

Elena portretas
mazai faktu

svetimi

svetimi portretas
reikejo sau pimpala purtit kai dulkinai nepilnamete o ne vaika

Jaigu butu mano valia

Jaigu butu mano valia portretas
Pasmus labai modinga iškrypėlius vadinti tėvu.Čia jau joks tėvas ,baisus nusikaltėlis,tokius reikia šaudyt.Naikyti,o nemaitinti ir nemėtyti pinigų,jie niekada nepasitaisys.Kuo mažiau tokių tuo padoriau gyvensime.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių