Baltas chalatas slepia grėsmingą prigimtį?

Kauno apylinkės teismas dar nepadėjo taško skandalingoje Kauno klinikinės ligoninės chirurgų byloje. Kolegos sumušimu kaltinamas chirurgas Edmundas Žurauskas. Aiškėja, kad audringu elgesiu medikas garsėja ir savo gyvenamajame kvartale.

Kauno apylinkės teismas dar nepadėjo taško skandalingoje Kauno klinikinės ligoninės chirurgų byloje. Kolegos sumušimu kaltinamas chirurgas Edmundas Žurauskas. Aiškėja, kad audringu elgesiu medikas garsėja ir savo gyvenamajame kvartale.

Laukiama atomazgos

Kauno apylinkės teismas baudžiamojoje byloje dėl 39 metų plastikos chirurgo Vaidoto Žvinio sumušimo per paskutinį posėdį, vykusį kovo pabaigoje, paskyrė ekspertizę. Jos pareikalavo 45 metų chirurgas E.Žurauskas, kurį V.Žvinys apkaltino sveikatos sutrikdymu.

Bylos duomenimis, konfliktas tarp gydytojų kilo Kauno klinikinėje ligoninėje, kurioje jie abu dirba iki šiol. Incidentas įsiplieskė 2013 m. gegužės 16 d. Teigiama, kad V.Žvinys susiginčijo su Dienos chirurgijos administratoriaus pareigas tuo metu ėjusiu E.Žurausku. Anot V.Žvinio, bendradarbis esą smogęs jam galva į smakrą, sužalojo dantį ir lūpą. Buvo nustatyta, kad lūžo vienas dantis.

Tačiau V.Žurauskas ir jo advokatas išsiaiškino, kad 2013 m. kovo 2-osios naktį V.Žvinys lankėsi viename Kauno barų ir ten susikivirčijo su dviem nepažįstamais jaunuoliais. Per incidentą V.Žviniui esą buvo nuskelta danties karūnėlė.

Gydytoją bare sumušęs 20 metų jaunuolis Kauno apylinkės teismo sprendimu buvo įpareigotas kompensuoti V.Žviniui 2,5 tūkst. litų gydymo išlaidas ir sumokėti 1tūkst. litų neturtinę žalą.

Kauno apylinkės teismas dar nepaskyrė tolesnio posėdžio datos.

Kliuvo chirurgo mamai

E.Žurausko pavardė buvo linksniuojama ir policijoje, tačiau jau dėl visai kito įvykio. Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Žaliakalnio policijos nuovadoje atliktas patikrinimas dėl E.Žurausko ir jo motinos Janinos Birutės Žurauskienės veiksmų. Pagalbos į policiją kreipėsi chirurgo ir jo mamos kaimynė Danguolė Baršauskienė.

Skunde policijai moteris nurodė, kad patyrė psichologinį ir fizinį smurtą nuo savo kaimynų. Moteris teigė tvarkiusi prišiukšlintą kiemą. Dirbtinai padarytą šiukšlyną D.Baršauskienė tikina radusi po to, kai kelias dienas viešėjo Birštone ir nebuvo namuose.

Moteris nurodė, kad ją, besitvarkančią, užsipuolė kaimynas E.Žurauskas ir jo motina. Esą abu koneveikė moterį necenzūriniais žodžiais. Be to, medikas ją stumdė. Moteris taip pat tvirtino, kad nuo E.Žurausko nukentėjo ir į pagalbą atskubėjusi kaimynė – docentė Dalia Raižienė. Jai taip pat kliuvo nuo chirurgo. Incidentą matė ir paliudijo dar viena kaimynė.

Patikrinusi moters skunde nurodytas aplinkybes, policija chirurgo mamai J.B.Žurauskienei už nedidelį chuliganizmą skyrė 30 eurų administracinę nuobaudą. E.Žurausko atžvilgiu buvo priimtas nutarimas nutraukti administracinės teisės pažeidimo bylos teiseną. Esą tyrimo metu nebuvo nustatyta objektyvių ir neginčijamų faktų, įrodančių E.Žurausko padarytą pažeidimą.

Apgynė pažyma

Policijos nutarime teigiama, kad per apklausą E.Žurauskas nurodė esantis kultūringas ir išsilavinęs žmogus bei necenzūrinių žodžių visai nevartojantis. Chirurgas paaiškino, kad incidento metu jo namuose net nebuvo. Jis esą dirbo ir pristatė policijai tai patvirtinančius dokumentus.

"Vadinasi, trijų žmonių parodymai nieko verti prieš ligoninės pažymą", – nuostabos neslėpė incidento dalyvė ir liudininkė D.Raižienė. Pareigūnams dar užkliuvo, kad moterys nekvietė policijos įvykio metu, o pareiškimą parašė vėliau. Nutarime tai vertinama kaip abejonė įvykio detalių tikslumu.

"Ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nes nėra nusikaltimo sudėties, tačiau chirurgo mamai J.B.Žurauskienei buvo skirta 30 eurų bauda. Jei nebuvo jokio incidento, kodėl skirta bauda?" – stebėjosi kaimynės.

"Sunku suprasti, kaip trys žmonės matė jo automobilį, matė, kaip jis stumdė mus ir liko be jokios nuobaudos. Man tada kyla kitas klausimas: kokiais būdais jis tą pažymą gavo?" – retoriškai svarstė docentė.

Mįslingi faktai

Moterims užkliuvo ir dar viena detalė – esą E.Žurauskas konfliktą fotografavo ar filmavo. Moterys mėgino suprasti, kaip nebūnant įvykio vietoje, galima užfiksuoti įvykį. Ši aplinkybė paaiškėjo, kai docentas Vytas Šiaudvytis prasitarė, kad E.Žurauskas buvo atėjęs prašyti jo palaikymo.

"Jis buvo atlėkęs pas mane prašyti užuojautos ir kad aš jį palaikyčiau. Chirurgas tvirtino nestumdęs moterų. Kišo pasižiūrėti savo fotografuotas nuotraukas", – mėgino įsivaizduoti V.Šiaudvytis.

"Aš liepiau jam trauktis ir pasakiau, kad negaliu bendrauti su žmogumi, kuris nešioja gydytojo chalatą ir stumdo moteris. Brutalumas man yra svetimas", – kategoriškai rėžė rašytojas, Nepriklausomos rašytojų sąjungos pirmininko pirmasis pavaduotojas V.Šiaudvytis.

Be to, V.Šiaudvytis yra Socialdemokratų partijos narys – kaip, pasirodo, ir E.Žurauskas. Docentas neslėpė, kad nuo partijos draugo stengiasi laikytis atokiau ir neabejojo, kad apie kolegos išpuolius partijos vadovybė greičiausiai nė nenutuokia.

Tiesa, raštą apie E.Žurausko elgesį kaimynės buvo surašiusios ir premjerui Algirdui Butkevičiui, tačiau, kaip prisipažino pačios, taip ir nedrįso išsiųsti. Juolab kad panašų raštą nusiuntusios į ligoninę, sulaukė atsako ir pasiūlymo kreiptis į policijos pareigūnus.

Nepalieka be dėmesio

"Mes čia, Žaliakalnyje, visi kartu užaugę ir apie daugelį kaimynų žinome daugiau, nei galima tikėtis. Žurauskai čia atsikėlė gyventi gerokai vėliau. Mano tėvai jiems pardavė namą. Jei tėvai būtų žinoję, kas čia per žmonės, tikrai nebūtų pardavę", – nuoskaudą liejo D.Raižienė.

Kaimynės atviravo, kad pastarasis incidentas buvo paskutinis lašas, perpildęs jų kantrybės taurę ir paskatinęs kreiptis į policiją. "Konfliktiška yra chirurgo mama. Tokie jos išpuoliai yra kasdienybė. Chirurgas pats nepuola aiškintis, tačiau kai mama jį pasikviečia, žinoma, stoja į motinos pusę", – įprastą gyvenimo su kaimynais tėkmę apibūdino D.Baršauskienė.

Jos ir Žurauskų sklypai yra Perkūno al. kaimynystėje. "Jis mane fotografuoja, tik pamato išėjusią ir fotografuoja. Net pas kitus kaimynus atvykę svečiai tuo stebėjosi. Man beliko paaiškinti, kad toks jau mano kaimynas. Jis tokiu nuolatiniu teroru užsiima," – nuoskaudų neslėpė D.Baršauskienė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
Viskas tiesa jis labai blogs žmogus visi kas netiki ir nori įrodymų parodysiu įrašus ir melynę ant rankos...

Eziukas

Eziukas portretas
Iš kur žmonėse tiek pykčio, neapykantos ir pavydo, kam naudinga šmeižti šį puikų gydytoją. Matyt, kažkam reikia ji pašalinti, kad ligoninėje užimtų jo vietą? Kam šmeižti Gerb. Žurauską, kuris save paaukoja ligoniams, atiduoda jiems širdies šilumą ir meilę? Nesutikau gyvenime tokio gero, rūpestingo gydytojo kaip Žurauskas. Tai Gydytojas iš pašaukimo, kuriam labiausiai rūpi jo paciento sveikata ir gerovė. Į palatą ateina visada geros nuotaikos su šypsena, kaip tikras ligonio draugas, ypatingai dėmesingas ligoniams su negalia. Reikia Lietuvai tokių kaip gydytojas Žurauskas, profesionalių, pasiaukojančių, ypatingai kantrių ir rūpestingų, tada mažiau būtų sergančių žmonių. Visi, kuriems Edmundas darė operacijas buvo rūpestingai prižiūrimi, tartum būtume jo giminės ir artimieji. Šiam nuostabiam Gydytojui nedvejodami galime patikėti savo gyvybes. Visų ligonių vardu ačiū Jums brangus Gydytojau, telaimina Jus Dievas, o mes linkime Jums geros sveikatos ir daug žmonių išgelbėti.

Iniciatorius

Iniciatorius portretas
Visi kas pries nusikalteliu Lietuva , gal susivienikite i judejima " Nerijaus tiesos kelias " ir kreipkimes adresu generaline.prokuratura@prokuraturos.lt . Tikriausiai galime ir tiesiogiai kreiptis i Neriju del konsultacijos teisiniai klausimais .
VISI KOMENTARAI 66

Galerijos

Daugiau straipsnių