Atliekų tvarkymas Eigirgaloje – finišo tiesiojoje

  • Teksto dydis:

Domeikavos seniūnijos Eigirgalos ir Voškonių gyventojams greitai nebeliks pavojaus dėl neteisėtai sandėliuojamų pavojingų ir nepavojingų atliekų, kurias sukaupė bankrutuojanti įmonė "Jukneda".

Prieš porą savaičių Kauno rajono savivaldybės administracija ir Aplinkos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamentas pasirašė sutartį su bendrove "Žalvaris" dėl "Juknedos" teritorijoje esančių atliekų sutvarkymo. Šiuo metu jau vyksta sandėlio tvarkymo darbai.

Baigus darbus, bus atliktas teritorijos ir sandėlio grunto užterštumo ekogeologinis tyrimas.

"Žalvaris" įsipareigojo surinkti, identifikuoti, išvežti susikaupusias atliekas, kurios buvo nelegaliai laikomos Svirno gatvėje Eigirgaloje esančiame sovietinių laikų fermos pastate, priklausančiame "Juknedai".

"Pagal sutartį sandėlis turi būti išvalytas ir nukenksmintas per 28 dienas, t.y. iki šių metų pabaigos, bet rangovas žadėjo tai padaryti greičiau", – sakė Kauno rajono savivaldybės aplinkos skyriaus vedėjas Darius Šlapikas.

Numatyta sutvarkyti sandėlyje sunkiaisiais metalais užterštą gruntą, į talpyklas supiltą skystį, esančias atliekas pasverti, paimti mėginius cheminiams tyrimams atlikti. Baigus darbus, bus atliktas teritorijos ir sandėlio grunto užterštumo ekogeologinis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių