Baidarių mėgėjai lenktyniavo Nemunu

Kai yra noro, nėra blogo oro, nors jis trečiadienį ir nelepino. į baidarių varžybas prie Kauno hidroelektrinės vakarop susirinko gausus būrys vandens sporto mėgėjų.

Pramogauja kiekvieną savaitę

Baidarių varžybos „Robinzonados trečiadienių irklavimo taurė“ vyksta kiekvieną vasaros trečiadienį. Norintiems jose dalyvauti, tereikia pasirinktą trečiadienį 19 val. atvykti prie hidroelektrinės. Organizatoriai tvirtina, kad net nebūtina turėti savo baidarės. Dalyvauti gali ir mėgėjai, ir profesionalūs sportininkai, tačiau reikės susimokėti 25 litų mokestį.

Šįkart prie starto linijos stojo 12 baidarių ir 14 aistruolių, nes varžybose dalyvavo ir dvi dvivietės baidarės. Išbandyti jėgas nusprendė ir trys moterys.

„Plaukiojimas baidare yra ne tik pramoga, bet ir gyvenimo būdas. Gamta, jokio automobilių gausmo, ramybė – tikra romantika. Nieko daugiau ir nenorėčiau po sunkios darbo dienos. Be to, pasikraunu labai geros energijos ir adrenalino“, – sakė varžybų dalyvė Vitalija.

Anot varžybų organizatoriaus Lino Samaškos, berungtyniaudami žmonės turi galimybę pabendrauti su bendraminčiais, smagiai praleisti laiką, o kas nori – pasivaržyti dėl prizinės vietos.

Trasą įveikia per valandą

Varžybų dalyviai plaukė nuo Kauno hidroelektrinės iki prieplaukos, esančios šalia Vytauto bažnyčios.

Pasak L.Samaškos, per kiek laiko įveikiama trasa, labai priklauso nuo vandens lygio: jeigu vanduo itin nusėdęs, plaukiama žymiai lėčiau.

„Rekordinis laikas, kurį kažkada pavyko užfiksuoti plaukiant dviviete baidare, buvo 45 minutės“, – atskleidė varžybų iniciatorius.

Šiandien varžybų dalyviams nepavyko pagerinti prieš savaitę užfiksuoto rezultato. Pirmoji finišo tiesiąją kirto Vaido Linkevičiaus ir Dariaus Šukevičiaus valdoma dvivietė baidarė. Jų laikas buvo 52.21 min.

Iš vienviečių baidarių greičiausia buvo Paulius Andriuškevičiaus baidarė, kuri trasą įveikė per 57.09 min. Antroje vietoje liko Deividas Šatikas – 57.31 min., trečias – L.Samaška, atstumą sukoręs per 58.27 min.

„Visi varžybų dalyviai gauna atminimo raštus, kuriuose nurodoma jų įveikta trasa ir per kiek laiko pavyko ją įveikti“, – L.Samaška.

Vasaros sezono pabaigoje bus sumuojami dalyvių surinkti taškai, o daugiausiai jų pelniusiems baidarininkams organizatoriai žada ne tik baidarę, bet ir kelionę į Suomiją.


Šiame straipsnyje: baidarėsnemunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

L.

L. portretas
Plaukiant baidaremis prasom kuo toliau plaukti nuo gulbiu,nes sie pauksciai ju labai bijo.Dauguma gulbiu, esanciu netoli Napaleono kalno neskraidancios. Dekoju uz supratima.

Deividas

Deividas portretas
Ačiū už puikų straipsnį.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių