Prie Rusijos ambasados paminėtos 10-osios karo Gruzijoje metinės

Apie pusšimtis žmonių prie Rusijos ambasados Vilniuje trečiadienį paminėjo Rusijos – Gruzijos karo dešimtąsias metines.

Mitingas vyko Boriso Nemcovo skvere, pavadintam 2015 metais nužudyto Rusijos opozicijos lyderio garbei.

Į konservatorių organizuotą protestą žmonės vyko apsijuosę Gruzijos, Lietuvos ir Europos Sąjungos vėliavomis. Dalis jų nešėsi plakatus, tokius kaip „STOP RUSSIAN AGGRESION“ ar „Free Sakartvelo“, turėdami omenyje alternatyvų Gruzijos pavadinimą.

Pirmasis nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos vadovas, konservatorių garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis sako, kad adekvačios reakcijos į Gruzijos teritorijų atplėšimą nesulaukusi Rusija „jaučiasi turinti laisvas rankas“.

Jis ragino tarptautinę bendruomenę „liautis bijoti“.

„Lietuvos išsivadavimas prasidėjo, kada žmonės liovėsi bijoti“, – žurnalistams sakė profesorius.

„Raginimai rytoj pakeisti padėtį nėra realūs, bet jie turi simbolinę prasmę kaip priminimas, kad neteisybė nebus amžina. Mes 50 metų tikėjome, kad neteisybė nebus amžina. Tai dešimt metų dar yra labai nedaug“, – pridūrė jis.

Po 2008 metų karo Maskva nepriklausomomis pripažino praėjusiame amžiuje apie atsiskyrimą paskelbusią Pietų Osetiją ir kitą atskilusį regioną Abchaziją.

Rusija yra dislokavusi tūkstančius savo karių šių teritorijų karinėse bazėse. Tarptautinė bendruomenė Abchaziją ir Pietų Osetiją laiko okupuotomis Gruzijos teritorijomis.

Į mitingą atvykusi lietuvių kalbą Gruzijoje studijuojanti 21-erių Sophio Tabatadze sako norinti parodyti, kaip myli Gruziją, ir padėkoti Lietuvos žmonėms už palaikymą.

„Jeigu jūsų nebūtų, Gruzija nebūtų tokia stipri, kokia yra dabar“, – teigė studentė.

Gruzija siekia tapti Europos Sąjungos ir NATO nare, tačiau artimiausiais metais tokios galimybės atrodo miglotos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vargšai tie Putino išsigimėliai

Vargšai tie Putino išsigimėliai portretas
Paskaitykit jų komentarus. Dėl savo protinio neįgalumo net nesupranta dėl ko žmonės susirinko Nemcovo skvere prie Putino Rusijos ambasados.

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Ką jie ten šventė, - Gruzijos agresiją ?

Sūduvis

Sūduvis portretas
O ką ten vapalioje senas komunistas garbėtroška velnio vietininkas Lietuvoje, gal geriau pragaro valdovas atšauktų savo pasiuntinį dedule?
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių