„Ąžuo­ly­no bė­gi­mas“ šie­met kvies jau penk­tą kar­tą

  • Teksto dydis:

Kau­nie­čius ir mies­to sve­čius pa­si­jus­ti tik­rais pro­fe­sio­na­lais ir star­tuo­ti S.Da­riaus ir S.Gi­rė­no sta­dio­ne, pa­bė­gio­ti Ąžuo­ly­no par­ko ta­kais ir is­to­ri­nė­mis Ža­lia­kal­nio gat­vė­mis rengi­nys „Ąžuo­ly­no bė­gi­mas“ ba­lan­dį kvies jau penk­tą kar­tą. Ren­gi­nio ini­cia­to­rius ir jį or­ga­ni­zuo­jan­čio S.Da­riaus ir S.Gi­rė­no sta­dio­no di­rek­to­rius Gied­rius Biels­kus ti­ki­na, kad šio ren­gi­nio tiks­las – iš­ju­din­ti kau­nie­čius ir pa­kvies­ti šei­mas spor­tuo­ti kar­tu pa­si­tei­si­no. Su juo kal­bė­ja­mės apie ren­gi­nį, kau­nie­čių spor­to įpro­čius ir spor­to cent­ro atei­tį.

– Ar „Ąžuo­ly­no bė­gi­mas“ kei­tė­si nuo pir­mo­jo ren­gi­nio?

– Ren­gi­nį suor­ga­ni­za­vo­me no­rė­da­mi at­ver­ti S.Da­riaus ir S.Gi­rė­no sta­dio­ną vi­siems kau­nie­čiams. Tad iš pa­grin­dų ren­gi­nys ne­si­kei­tė. Ir penk­to­jo ren­gi­nio star­tas bei fi­ni­šas bus sta­dio­ne. Kvie­čia­me bėg­ti tiek nau­jo­kus, tiek profesiona­lus. Kaip vi­sa­da, bus at­ski­ros rung­tys vai­kams ir šeimoms.

Ga­li­my­bė star­tuo­ti sta­dio­ne pa­lie­ka neiš­dil­do­mą įspū­dį vai­kams, su­ke­lia įvai­rių pri­si­mi­ni­mų vy­res­niesiems. Skai­čiuo­ja­me, kad per keturis kar­tus ren­gi­ny­je da­ly­va­vo apie 10 tūkst. kau­nie­čių ir mies­to sve­čių.

Bu­vo, ži­no­ma, ir po­ky­čių, prie ren­gi­nio pri­si­jun­gė „Sa­vo mies­to“ or­ga­ni­zuo­ja­mos spor­to mu­gės, ku­rių me­tu įvai­rūs spor­to bū­re­liai ir mo­kyk­los ga­li pri­si­sta­ty­ti, pakvies­ti ren­gi­nio da­ly­vius pri­si­jung­ti prie jų. Ren­gi­nių me­tu bu­vo ve­da­mos ir mi­ty­bos, svei­ka­tin­gu­mo pa­skai­tos. Tad, lai­kui bė­gant, plė­tė­mės ir to­liau išlaikome mū­sų tiks­lą – siek­ti, kad žmo­gus spor­tuo­tų ir bū­tų svei­kas.

Ren­gi­nio me­tu bu­vo­me su­lau­kę net ir ves­tu­vių, tra­są iš­ban­dė pui­kiai ži­no­mos Lie­tu­vos pra­mo­gų ir spor­to pa­sau­lio žvaigž­dės. Šiuo me­tu ren­gi­nio glo­bė­jas yra va­sa­rą olim­pia­do­je de­biu­ta­vęs ma­ra­to­ni­nin­kas Re­mi­gi­jus Kan­čys. Anks­čiau ren­gi­nio glo­bė­jais bu­vo olim­pie­čiai Aust­ra Sku­jy­tė ir olim­pie­tis dis­ko me­ti­kas And­rius Gu­džius.

Šį kar­tą pa­va­sa­rį dė­me­sį su­telk­si­me į bė­gi­mą, o ru­de­nį, šeš­to­jo „Ąžuo­ly­no bėgimo“ me­tu, da­ly­vių lauks ge­ro­kai iš­si­plė­tęs svei­ka­tin­gu­mo ir spor­to miestelis.

– Kuo jums as­me­niš­kai la­biau­siai pa­tin­ka šis ren­gi­nys?

– Pui­ku ma­ty­ti sta­dio­ną ir Ąžuo­ly­no par­ką, pil­ną spor­tuo­jan­čių žmo­nių. Ma­lo­nu ste­bė­ti tuos pa­čius vei­dus kiek­vie­na­me ren­gi­ny­je, ma­ty­ti, kaip jie ren­ka­si vis ilges­nes dis­tan­ci­jas. Sma­gu ma­ty­ti ir nuo­la­ti­nė­mis da­ly­vė­mis ta­pu­sias šei­mas. Kaip mi­nė­jau, „Ąžuo­ly­no bė­gi­mas“ dau­ge­liui gy­ven­to­jų tam­pa pir­mu star­tu, užkre­čian­čiu mei­le bė­gi­mui ir spor­tui. Vai­kai itin džiau­gia­si gau­na­mais medaliais, dip­lo­mais. Juos ir rė­mė­jų do­va­nas gau­na vi­si pa­sie­ku­sie­ji „Ąžuo­ly­no bė­gi­mo“ fi­ni­šą.

– „Ąžuo­ly­no bė­gi­mas“ vyks­ta du kar­tus per me­tus. Ko­kius dar pro­jek­tus vyk­do­te, pa­lai­ky­da­mi spor­to dva­sią mies­te?

– Prieš me­tus su­da­ry­ta­me Lie­tu­vos jud­ru­mo že­mė­la­py­je nu­ro­do­ma, kad Kau­ne yra dau­giau­sia bent kar­tą per sa­vai­tę spor­tuo­jan­čių žmo­nių Lie­tu­vo­je, – 42,7 pro­c. Ma­no­me, kad to tik­rai ne­ga­na. Taip pat no­ri­me su­teik­ti ga­li­my­bę kauniečiams pa­si­ruoš­ti ir „Ąžuo­ly­no bė­gi­mui“. Vis dėl­to ne­re­ko­men­duo­ja­me 5 km ar dau­giau bėg­ti prieš tai nė kiek ne­spor­ta­vu­siam žmo­gui.

Tad or­ga­ni­zuo­ja­me vi­sus me­tus vyks­tan­čias ne­mo­ka­mas tre­ni­ruo­tes „Ju­dėk svei­kai“. Tai di­džiau­sias tre­ni­ruo­čių pro­jek­tas Lie­tu­vo­je. Per­nai su­ren­gė­me net 386 ne­mo­ka­mas tre­ni­ruo­tes. Tarp jų vyks­ta ne tik bė­gi­mo, bet ir bend­ro fi­zi­nio pa­si­ren­gi­mo, pi­la­te­so tre­ni­ruo­tės. Ats­ki­ros tre­ni­ruo­tės ren­gia­mos vai­kams. Treni­ruo­tė­se lau­kia­mi tiek pra­de­dan­tie­ji, tiek pa­žen­gu­sie­ji. Iš­kart po penk­to­jo „Ąžuo­ly­no bė­gi­mo“ pro­jek­tas kel­sis į ža­lią­sias mies­to erd­ves, di­din­si­me treniruo­čių skai­čių.

Dve­jus me­tus sau­sio mė­ne­sį or­ga­ni­za­vo­me „Spor­to iš­šū­kį“. Tai ke­lios va­lan­dos skir­tin­gų tre­ni­ruo­čių su pro­fe­sio­na­liais tre­ne­riais – nuo jo­gos iki ko­vi­nių treniruočių. Šie­met su­si­rin­ko pil­na spor­to ha­lė no­rin­čių­jų die­ną pra­leis­ti sportuojant. Taip pa­de­da­me gy­ven­to­jams at­si­rink­ti, kas jiems la­biau tin­ka ir patin­ka. Vi­si esa­me skir­tin­gi, tad no­ri­me pa­siū­ly­ti ir skir­tin­gų tre­ni­ruo­čių.

– Šie­met pra­si­dės il­gai lauk­ta S.Da­riaus ir S.Gi­rė­no sta­dio­no bei Kau­no spor­to ha­lės re­konst­ruk­ci­ja. Ar tai ne­sut­ruk­dys to­les­nių pla­nų ska­tin­ti mies­tie­čius dau­giau spor­tuo­ti?

– Ma­no­me, kad re­konst­ruk­ci­ja pra­si­dės jau šių me­tų ru­de­nį. Bet net ir per ki­tus me­tus, kol sta­dio­nas bus tvar­ko­mas, ren­gi­nys ne­nut­rūks. Tie­siog tu­rė­si­me laikinai per­si­kel­ti į ša­lia esan­čią aikš­tę. Tę­si­me ir „Ju­dėk svei­kai“ pro­jek­tą. Po re­konst­ruk­ci­jos tu­rė­si­me dar dau­giau ga­li­my­bių pa­kvies­ti kau­nie­čius ak­ty­viai leis­ti lais­va­lai­kį.

Penk­ta­sis „Ąžuo­ly­no bė­gi­mas“ vyks ba­lan­džio 23 d. Da­ly­viai tra­di­ciš­kai bėgs 5 km „Hum­mel“, 10 ir 15 km dis­tan­ci­jas Ąžuo­ly­no ta­kais ir is­to­ri­nė­mis Ža­lia­kal­nio gat­vė­mis. Vyks ir vai­kų bei šei­mų bė­gi­mai. Da­ly­vių lauks iš­skir­ti­niai me­da­liai ir įvai­rios pra­mo­gos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių